Seimo narė savaitės pradžioje kreipėsi į komisiją prašydama, kad ši nustatytų, ar ji teisingai užpildė deklaraciją. „Pagal formalius reikalavimus deklaracija užpildyta teisingai, todėl konkrečiai to, ko prašo Seimo narė, mes daryti negalime. Mus domina, ar joje pateikti duomenys teisingi“, - DELFI sakė Seimo Etikos ir procedūrų komisijos pirmininkas Algirdas Monkevičius.

Anot jo, komisija paskyrė du parlamentarus: liberalcentristę Dalią Teišerskytę ir Darbo partijos narį Manfredą Žymantą, kurie ir turės aiškintis, ar konservatorė viešųjų ir privačių interesų deklaracijoje pateikė teisingus duomenis.

A.Monkevičiaus teigimu, R.Juknevičienė viešai skelbiamoje deklaracijoje nenurodė savo vyro Zenono Juknevičiaus santykių su konsultacine firma „A.Abišala ir partneriai“, kuri teikė konsultacines paslaugas JAV koncernui „Williams“ įsigyjant „Mažeikių naftos“ akcijas.

Seimo Etikos ir procedūrų komisijos nariai aiškinsis, ar Z.Juknevičius apskritai turėjo kokių nors interesų su minėta konsultacine firma ir ar negavo iš jos kokių nors pajamų.

„Mus labiausiai domina jos (R.Juknevičienės – DELFI) paaiškinimai dėl deklaracijos, dokumentai, kuriuos mes gausime iš „Sodros“ ir iš bendrovės „A.Abišala ir partneriai“, - sakė A.Monkevičius.

Anot jo, tyrimas neturėtų trukti ilgai, nes pati parlamentarė yra sakiusi, kad pateiks visus reikiamus dokumentus. „Be to, tai pakankamai karštas įvykis, į kurį reikia reaguoti siekiant išvengti bereikalingų spekuliacijų“, - sakė A.Monkevičius.

DELFI primena, kad į Seimo Etikos ir procedūrų komisiją R.Juknevičienė kreipėsi po to, kai „Respublika“ paskelbė, kad esą po „Mažeikių naftos“ pardavimo kompanijai „Williams“ jos vyras Zenonas Juknevičius iš konsultacinės firmos „Abišala ir partneriai“ gavo beveik trečdalį milijono litų.

Tokius žiniasklaidoje paskelbtus duomenis anksčiau parlamentarė yra pavadinusi neatitinkančiais tiesos.

A.Monkevičius sakė, kad jeigu būtų nustatyta panašių faktų ir tai, kad juos Seimo narė nutylėjo, ji susilauktų pakankamai griežto vertinimo.