„Aš tik pasakysiu viena, kad, galbūt, jo (T. Dapkaus – DELFI) parodymai, kuriuos jis davė NSGK, iškelia kai kurių klausimų, į kuriuos būtų įdomu gauti atsakymus“, – žurnalistams sakė R. Karbauskis.

Tačiau jis nesileido į kalbas, ar jam T. Dapkus atrodo patikimas šaltinis.

„Čia nėra pasitikėjimo arba nepasitikėjimo klausimas. Ta informacija gali būti ir neteisinga, bet jeigu turi kažkokios informacijos, ir iš jos kyla klausimų, kad ir ta informacija būtų neteisinga, vis tiek reikia atsakymų“, – sakė R. Karbauskis.

Valstiečių-žaliųjų frakcijos vadovas gynėsi, kad jis niekaip nėra susijęs su vienuolikos jo frakcijos narių suformuotais papildomais klausimais VSD vadovui. Sakė, kad jų netgi neskaitė. Tačiau tikino nemanąs, kad čia galėjo ranką prikišti T. Dapkus.

„Pirmiausia, nemanau, kad tuos klausimus T. Dapkus kažkam rašė. Aš pažįstu Seimo narius, kurie pasirašė. Tai yra visi mūsų frakcijos nariai. Kiek aš žinau, jie niekaip nebendrauja su Jūsų minimu žurnalistu. Ir aš abejoju, kaip galėtų jo suformuoti klausimai atsirasti jų pateiktame rašte. Aš manau, kad tie klausimai yra gimę iš NSGK tyrimo ir apklausų“, – sakė R. Karbauskis.

Tikisi, kad daugiau atsakymų gaus Seimo komisija

Valstiečių-žaliųjų lyderis yra mano, kad VSD vadovas pateiks atsakymus į Seimo narių klausimus. Dalis tų klausimų, pasak jo, gali būti ir naujosios Seimo komisijos tyrimo objektas.

„Bet tada bus visai kita tyrimo apimtis ir aprėptis, ir, galbūt, atsakymus galės gauti tie, kurie turi teisę dirbti su slapta informacija. Jie galės matyti atsakymus, kurių negalėjo pamatyti Seimas. Seime (VSD) vadovas negalės pasakyti informacijos, kuriai leidimo neturi visi Seimo nariai“, – sakė R. Karbauskis.

„Valstiečių“ lyderis taip pat patikino, kad nepaisant iniciatyvų dėl tolesnių tyrimų, bus įgyvendintos ir NSGK tyrimo rekomendacijos.

„Aš galiu užtikrinti tos rekomendacijos bus įgyvendintos, jos niekaip nėra susijusios nei su dabar jūsų aptariamais klausimais, nei su komisijos sudarymu. Bandymą priešinti tuos dalykus daro opozicija, nenorėdama, kad toliau kas nors uždavinėtų klausimus ir tyrimus atliktų“, – sakė R. Karbauskis.

DELFI primena, kad valstiečių-žaliųjų narys Mindaugas Puidokas ir dešimt kitų frakcijos narių pateikė papildomų klausimų VSD vadovui Dariui Jauniškiui.

Juose minima konservatorė Rasa Juknevičienė yra įsitikinusi, kad jie yra padiktuoti Tomo Dapkaus. Plačiau apie tai galima skaityti čia.