Nemokamas ir visiems atviras „Giminių festivalis“ suburs artimuosius, išsibarsčiusius ne tik po visą Lietuvą, bet ir po visą pasaulį. Festivalis įvyks rugsėjo 8 dieną, šeštadienį, 12-19 valandomis, Kauno Nemuno saloje. Jo metu su artimaisiais galėsite susėsti už bendrų stalų, pasimėgauti koncertu ir kitomis pramogomis.

Belaukiant didžiojo „Giminių festivalio“, domėsimės visų laikų garsiausiomis šalies giminėmis ir naujienų portale dalinsimės istorijomis, kuriose atsiskleidžia jų išskirtiniai bruožai.

DELFI direktorius Vytautas Benokraitis džiaugiasi, kad „Giminių festivalis“ suburs skirtingų kartų žmones, kurie įsitikins, kiek daug bendro turi tarpusavyje. Anot jo, ši kraštiečius suburianti iniciatyva galėtų tapti gražia tradicija.

„Maloniai kviečiame visus dalyvauti ir pasijusti didelės bendruomenės dalimi. Kiekviena giminė turi unikalią istoriją – nepamirškime jų ir dalinkimės jomis“, – sako DELFI direktorius.

„Giminių festivalio“ mecenatas, įmonių grupės „Norfa“ savininkas Dainius Dundulis mano, kad didelė giminės svarba Lietuvai būdinga jau nuo seno.

„Norime, kad ši svarba ir toliau išliktų tokia didelė. Prisidėdami prie projekto, tikime, kad taip padėsime tradicijoms išlikti kuo ilgiau“, – teigia D. Dundulis.

„Giminių festivalio“ idėja suintrigavo ir Lietuvos bajorų karališkosios sąjungos vadą Perlį Vaisietą.

Šiuo metu sąjunga vienija apie 4500 legitimuotų narių iš daugiau nei 600 giminių, kurių protėviai pagal patvirtintus istorinius dokumentus buvo Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės bajorai. DELFI skaitytojai galės susipažinti su šių dienų bajorais, saugojančiais šimtametes savo giminių istorijas.

„Visos Lietuvos bajorus vienijanti misija - gyventi ir dirbti, laikantis pagrindinių vertybių, kurios yra Tiesa, Garbė, Orumas. Šis principas yra kertinis akmuo kiekvienam bajorui, kurio jis privalo
laikytis savo asmeniniame gyvenime ir būnant visuomenės dalimi“, – skelbia P. Vaisieta.

Taip pat DELFI skaitytojai galės dalyvauti „Giminės rinkimuose“ – dalyviu tampa kiekvienas projekto polapyje įkėlęs savo giminės nuotrauką arba herbą ir trumpai pristatęs, kuo jo giminė ypatinga, kokia jos istorija ir pasiekimai. Rinkimai vyks liepos 25 – rugsėjo 5 dienomis, o nugalėtoju taps daugiausiai skaitytojų palaikymo sulaukusi giminė.

Nugalėtojai bus pakviesti į „Giminių festivalį“, kuriame jų lauks puikūs prizai. Projektą įgyvendina DELFI, „Norfa“, „Volfas Engelman“ ir Kauno miesto savivaldybė.

Daugiau apie festivalį skaitykite ČIA.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)