„Esu tikra, kad Theresos May vyriausybė ir jos atstovai turės atsiprašyti Rusijos ir tarptautinės bendruomenės už viską, ko prikurstė“, - reporteriams sakė Užsienio reikalų ministerijos atstovė Marija Zacharova.

„Kaip Didžiojoje Britanijoje priimta, tai įvyks vėliau, bet įvyks“, - pridūrė atstovė.

Du Didžiosios Britanijos piliečiai - 45-erių Charlie'is Rowley'is ir 44-erių Dawn Sturgess - šeštadienį sunegalavo savo namuose Emesberyje, Viltšyro grafystėje, ir vis dar yra kritinės būklės.

JK vidaus reikalų ministras Sajidas Javidas ketvirtadienį teigė, kad pora apsinuodijo tokios pačios rūšies medžiaga, kokia kovą buvo apnuodytas buvęs rusų šnipas Sergejus Skripalis ir jo dukra Julija.

„Visiškai netoleruotina, kad mūsų žmonės tyčia ar netyčia tampa taikiniais arba kad mūsų gatvės, parkai ir miesteliai virsta nuodų sąvartynais“, - Didžiosios Britanijos parlamente kalbėjo ministras.

„Atėjo metas Rusijos valstybei paaiškinti, kas iš tiesų įvyko“, - pridūrė jis.

Kaltina „nešvariais žaidimais“

„Raginame britų teisėsaugos institucijas nesivelti į nešvarų politinį žaidimą, kurį pradėjo tam tikros jėgos Londone, o pagaliau pradėti bendradarbiauti su Rusijos teisėsaugos institucijomis atliekant tyrimą, atsižvelgiant į tai, kad kalbama ir apie Rusijos piliečius“, – per spaudos konferenciją sakė Rusijos užsienio reikalų ministerijos atstovė Marija Zacharova.

„Esu įgaliota pranešti, kad Rusijos teisėsaugos institucijos yra pasiruošusios tokiam darbui. Noriu pasakyti, kad mes keletą kartų per mėnesį nuolat informuojame apie tai britus diplomatiniais kanalais“, – pareiškė ji.