Policijos departamentas informavo, kad šeštadienį, apie 17.30 val., buvo pranešta apie žiauriai sumuštą paauglį. Policijai apie įvykusią egzekuciją pranešė nelaimėlio draugas. Jis pasakojo, kad nepažįstami paaugliai nelaimėlį uždaužė akmeniu.

Komos būsenos pristatytas ir dėl galvos, veido bei viso kūno sumušimų paauglys buvo paguldytas į Santaros vaikų ligoninę, joje nuo patirtų sužalojimų sekmadienį, apie 6 val., jis mirė.

Policijos pareigūnai aiškindamiesi kraupaus įvykio aplinkybes sulaikė du įtariamuosius – nepilnamečius vaikinus.

Vilniaus apskrities policijos viršininko pavaduotojas Mindaugas Stravinskas DELFI sakė, jaunuolius, sulaikytus dėl įtariamo žiauraus nusikaltimo, nelaimėlis visgi pažinojo.

Pasak Vilniaus policijos, su įtariamaisiais atliekami pirminiai neatidėliotini procesiniai veiksmai.

Pasirodo, kad pats trylikametis yra žinomas policijai. Jis pasak M. Stravinsko, figūruoja 30-tyje policijos įvykių (nuo miegojimo viešoje vietoje iki nusikalstamos veikos padarymo). Jis dažnai įvykiuose būdavo su grupe draugų (nepilnamečių ir pilnamečių).

DELFI anksčiau rašė apie sostinės nepilnamečius bei jų elgesį, tik šis incidentas, taip pat su nepilnamečiais vaikinais, policijos duomenimis, pasibaigė mirtimi.