„Mano kontraktas su Bresto „Dinamo“ baigėsi. Daug nuveikta per šiuos metus: suformuota stipri komanda, suorganizuotos ne vienerios draugiškos rungtynės su stipriais Europos klubais, laimėta Baltarusijos taurė bei Supertaurė. Linkiu klubui stiprėti bei skinti pergales ateinančiose rungtynėse“, – rašė V. Ivanauskas.

Legendinio Lietuvos futbolininko karjeros posūkiai – staigūs ir neprognozuojami.

Po profesionalo karjeros futbolo specialistas treniravo Vladimiro Romanovo valdytą Edinburgo „Hearts“ ekipą, iškovojo Škotijos taurę, buvo šalies futbolo rinktinės asistentas, treniravo Gargždų „Bangą“, „Šiaulius“, „Vėtrą“, darbas Gruzijoje, vėliau posūkiai Tolimuosiuose Rytuose.

2013-2015 metais buvęs Lietuvos rinktinės puolėjas du sezonus vadovavo Chabarovsko „SKA-Energija“ ekipai. 2016-aisiais strategas darbą Tolimuosiuose Rytuose išmainė į saulėtą Kiprą, kur treniravo aukščiausiosios lygos Achnos „Ethnikos“ klubą.

Pernai birželio viduryje jis ryžosi dar vienai 7 tūkst. kilometrų kelionei per Rusijos platybes – jau ne į Chabarovską, o į Japonijos jūros skalaujamą Vladivostoką.

Antros pagal pajėgumą lygos klubas ketino atsispirti nuo dugno ir reformuoti komandą, o jos priešakyje pageidavo matyti Rusijoje neblogai žinomą lietuvį.

Tačiau Vladivostoke V. Ivanauskas neužsibuvo. Dėl nesutarimų su klubo vadovybe po mėnesio lietuvis grįžo į gimtinę. Be darbo futbolo specialistas ilgai nesėdėjo.

Šįkart V. Ivanauskas prisijungė prie Baltarusijos aukščiausioje lygoje kovojančio Bresto „Dinamo“ klubo. Tiesa, pirmąkart ne trenerio pozicijoje, o klubo generalinio vadybininko pareigose.

Europos futbolo masteliais kuklus Bresto „Dinamo“ klubas gegužės pradžioje nuskambėjo visame pasaulyje, kai pranešė apie Diego Maradoną: Argentinos futbolo ikona, 1986-ųjų pasaulio čempionas tapo Bresto klubo valdybos pirmininku.

Visgi, V. Ivanauskui neteks kartu petys į petį dirbti viename klube su D. Maradona. Šiuo metu Argentinos futolo ikona Rusijoje stebi pasaulio futbolo čempionatą, o po jo, anot V. Ivanausko, turėtų pasirodyti Breste.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)