Idėja Kaune statyti sporto rūmus kilo prieš trejus metus. 1999 metų pabaigoje skelbtą projekto konkursą laimėjo kauniečio architekto E.Miliūno įsteigta studija. Už pirminį prieš pusantrų metų gimusį rūmų projektą iš valstybės biudžeto architektams jau skirta beveik milijonas litų, tačiau projektavimo darbams užbaigti dar reikėtų 3 mln. litų. Planuojama, kad visa sporto rūmų, turinčių 10 tūkst. vietų, statyba kainuos nuo 70 iki 100 mln. litų.

Kauno mero Eriko Tamašausko iniciatyva surengtame pasitarime dalyvavęs vienas projekto autorių architektas E.Miliūnas tvirtino, jog projektavimo darbai sustoję taip ir neapsisprendus, kur turėtų stovėti naujieji sporto rūmai. Siūlymas juos statyti Kalniečių parke buvo atmestas, tad artimiausiu metu būtina surasti kitą 10 ha dydžio teritoriją. Projekto autorius įsitikinęs, kad parinkus perspektyvią ir patogią privažiuoti vietą, tikrai turėtų atsirasti mūsų šalies bei užsienio verslininkų, norinčių investuoti į šio pastato statybą.

Miesto vadovo E.Tamašausko nuomone, sporto rūmai turėtų būti skirti ne tik Kaunui, bet visai Lietuvai, tačiau jis abejojo, ar būtų galima tikėtis didesnės valstybės finansinės paramos.

Artimiausiu metu ketinama rengti dar vieną miesto vadovų bei architektų pasitarimą, kuriame turėtų būti nuspręsta, kuri iš kelių miesto pakraštyje siūlomų vietų yra geriausia sporto rūmų statybai.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją