Politikas teigė nesąs tikras, kad šis klausimas galėtų būti pateiktas Seimui jau penktadienį. „Bet parašai, kad būtų įtraukta į darbotvarkę, tikrai bus surinkti“, - ketvirtadienį žurnalistams sakė R. Karbauskis.

Jo teigimu, naujo parlamentinio tyrimo iniciatyvai pritaria Valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakcija, šiuo metu tariamasi su kitų frakcijų atstovais.

„Tariamės su partneriais, su kolegomis, kurie galėtų pritarti“, - sakė R. Karbauskis.

Seimo Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakcijos seniūnas R. Karbauskis jau ne kartą yra kalbėjęs apie naujo parlamentinio tyrimo iniciatyvą, kuriame bus akcentuojama nebe verslo, o politikų atsakomybė.

R. Karbauskis yra sakęs, kad tyrimui atlikti planuojama sudaryti specialiąją tyrimo komisiją, kuri turėtų pabaigti tyrimą per metus.

Birželio 5 d. Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) atliktas parlamentinis tyrimas sulaukė viso Seimo pritarimo. Tyrimo išvadoms pritarė 88 Seimo nariai, niekas nebuvo prieš, 18 parlamentarų susilaikė, primena ELTA.

NSGK savo tyrime nurodo, kokios interesų grupės siekė daryti poveikį politiniams procesams, taip pat yra pateikti pasiūlymai Seimui, Vyriausybei, Generalinei prokuratūrai, Viešųjų pirkimų tarnybai, Valstybinei mokesčių inspekcijai, Seime atstovaujamoms politinėms partijoms.

Beje, tyrimą baigusiam NSGK pavesta atlikti ir parlamentinio tyrimo išvados pasiūlymų įgyvendinimo kontrolę.