„Padarysiu viską, kas įmanoma, kad Antikorupcinis teismas būtų sukurtas iki prezidento (rinkimų) kampanijos pradžios“, – šeštadienio vakarą interviu Ukrainos televizijoms sakė valstybės vadovas.

P. Porošenka sakė nesąs įsitikinęs, kad jo iniciatyvą palaikys Ukrainos politikai, tačiau jis tikisi sulaukti ukrainiečių tautos ir tarptautinių partnerių palaikymo.

„Šią iniciatyvą tikrai palaikys Ukrainos visuomenė. Ir tikrai šią iniciatyvą palaikys mūsų partneriai“, – pabrėžė prezidentas.

Jis pranešė, kad antradienį planuoja Aukščiausiojoje Radoje užregistruoti įstatymo dėl Aukščiausiojo antikorupcinio teismo projektą.

P. Porošenka taip pat sakė sieksiantis, jog Ukrainos parlamentas balsuotų dėl šio teisės akto projekto kuo greičiau, „pirmuoju skaitymu ir visa (apimtimi), kad ši dalis mūsų kelio Antikorupcinio teismo įkūrimo link būtų praeita kaip galima greičiau“.

Prezidentas nurodė, kad kreipėsi į vyriausybę ir Finansų ministeriją prašydamas skirti lėšų šio teismo sukūrimui.

Birželio 7 dieną Aukščiausioji Rada antruoju skaitymu priėmė prezidento pateiktą įstatymo projektą dėl Aukščiausiojo antikorupcinio teismo, o birželio 11-ąją P. Porošenka jį pasirašė. Tame teisės akte numatyta, kad prezidentas turi pateikti parlamentui įstatymo projektą dėl šio teismo įkūrimo.

Be to, P. Porošenka sakė, jog paprašė Europos Komisijos pirmininko Jeano-Claude'o Junckerio ir Prancūzijos prezidento Emmanuelio Macrono padėti suformuoti užsienio ekspertų tarybą, būtiną Antikorupcinio teismo Ukrainoje sukūrimui.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (97)