Apie 3 val. policijos pareigūnai gavo pranešimą, kad Vilniuje galimai neblaivus vairuotojas pavojingai manevruoja.

Pilietiškas vyriškis persekiojo „Škoda Octavia“ automobilio vairuotoją (gim. 1994 m.) tol, kol šis sustojo Didlaukio gatvėje esančiame kieme. Pasirodo, kad iš transporto priemonės iššokęs pilietis dar bandė bėgti, tačiau nesėkmingai.

Kaip sliekas girtas

Į įvykio vietą atvykę pareigūnai rado stipriai apgirtusį pilietį. Jis į alkoholio matuoklį pripūtė 3,16 promilės, tai - sunkus girtumas.

Sunkiai aplinkoje besiorientuojantis vyriškis manė, kad gerai orientuojasi savo piliečio teisėse. Jis grasino paduoti į teismą žurnalistus, teigė, kad jie neturi teisės jo filmuoti ir fotografuoti. Jį stipriai siutino objektyvai.

Įvykio liudininkas pasakojo, kad neblaivų vyriškį pradėjo persekioti tada, kai šis vos į jį neatsitrenkė.

Pasak jo, vairuotoją vaikėsi sostinės gatvėmis, o apie viską informuodavo policiją.

Iš pradžių buvo manoma, kad vairuotojas pagadino kitą automobilį, tačiau rastos žymės niekur neatitiko. Taip pat transporto priemonėje buvo galima pamatyti daugybę alkoholinių gėrimų butelių, jie atskleidė viską.

Brolio paguodos nesulaukė

Pro įvykio vietą ėjęs vyriškis suprato, kad neblaivus vairuotojas - jo brolis.

Su kebabų pilnu maišu vyriškis ramino apsvaigusį brolį, paguodė, kad jis bus dabar žvaigždė, nes visi jį jau nufotografavo ir nufilmavo. Taip pat paminėjo, kad areštinėje praleis porą parų.

Vyriškis labai nustebo sužinojęs, kad jo brolis pripūtė daugiau nei 3 promilės. Visgi prisipažino, jog pats yra taip pat išgėręs.

Šį kartą neblaivus pilietis negalėjo pasivaišinti giminaičio pirktais kebabais, teks jam pasitenkinti areštinės gultu ir maistu.