Idlibo provincijos miestelyje Zardanoje ketvirtadienį vakare surengto antskrydžio aukų, tarp kurių yra penki vaikai, naujausias skaičius buvo paskelbtas ištraukus iš po griuvėsių daugiau kūnų ir mirus keliems sužeistiesiems, nurodė nevyriausybinė organizacija „Syrian Observatory for Human Rights“ (SOHR).

Šiuo metu Zardaną daugiausiai kontroliuoja islamistų sukilėliai, taip pat veikia aljansas „Hayat Tahrir al Sham“, vadovaujamas džihadistų judėjimo „al Qaeda“ buvusio padalinio Sirijoje.

Vienas ten esantis naujienų agentūros korespondentas matė savanorius ir kraną, anksti ryte vykdžiusius tolesnes palaikų ir sužeistųjų paieškas.

Per naujausius smūgius buvo sugriauti keli pastatai.

Naktį į vietos ligoninę atvyko dešimtys sužeistųjų, sakė korespondentas. Tarp jų buvo moterų, vaikų, senyvų žmonių ir savanorių gelbėtojų.

Didžioji Idlibo provincijos dalis nėra kontroliuojama vyriausybės. Šiose teritorijose šeimininkauja įvairios sukilėlių ir džihadistų grupės.

Nuo Damasko režimą palaikančios Rusijos intervencijos pradžios 2015 metais Sirijos vyriausybė susigrąžino kontrolę maždaug pusėje šalies teritorijos.

Daugiau kaip 350 tūkst. žmonių žuvo per karą Sirijoje, prasidėjusį 2011 metų kovą, Damaskui pamėginus žiauriai nuslopinti protestus prieš vyriausybę.

SOHR gauna informacijos iš Sirijoje esančių šaltinių, o antskrydžių vykdytojus bando nustatyti pagal skrydžių maršrutus, naudojamus lėktuvus ir šaudmenis.