Renginiui paruošė ne tik puikią programą, bet ir visą parką apjuosė aukšta tvora. Parko teritorijos dalyje buvo parengta erdvė palapinių miesteliui. Bilietą nusipirkti buvo galima prie įėjimo į parką – tvirtai sudėti vyrukai, vilkintys baikerių drabužiais, su šypsenomis segė ant rankos apyrankes-bilietus.

Kaimo ir apylinkių gyventojai, dar pačioje pradžioje sužinoję apie planuojamą festivalį, džiaugėsi juo. Tik paskelbus renginio kainą negalėjo patikėti: tiek daug?!

Festivalio pradžia buvo Baisogaloje, prie naujojo Kultūros centro. Aikštėje susirinkusius baikerius ir miestelio gyventojus bei svečius linksmino Baisogalos Moterų Ansamblis bei svečių iš Radviliškio Lizdeikos gimnazijos muzikinė grupė „Ratai“. Nemokamai. Paskui festo dalyviai visi apžergė savo motociklus ir kolona pajudėjo į pagrindinę šventės vietą Pakiršinyje.

Atvykstantį motoparadą pasitikti susirinko, ko gero, didelė dalis gyventojų. Fotografavo, filmavo ir šiaip grožėjosi reginiu. Deja, pro vartus į renginį ėjo jau tik vienas kitas... Vaikai iki 12 metų buvo įleidžiami nemokamai. Vyresni paaugliai tikėjosi, kad po 23 val. bus įleisti bent pašokti diskotekoje, bet... Todėl visą laiką aplink tvorą ateidavo ir būriuodavosi, nors iš tolo tikėdamiesi akį užmesti į besilinksminančius.

O parke vyko linksmybės – tradicinės baikerių rungtys, alaus gėrimo varžytuvės, šlapių marškinėlių šou, scenoje koncertavo kviestos grupės ir atlikėjai... Viskam „dirigavo“ renginio vedėjas-personažas Kostia iš garsaus serialo „Moterys meluoja geriau“ (aktorius, renginių vedėjas Džiugas Siaurusaitis). Prie parko kampe stovinčio angaro rikiavosi prekybininkų palapinės su stalais išalkusiems ir ištroškusiems. Jie prekiavo iki 23 val. Beveik parko viduryje dar buvo galima įsigyti baikerių atributikos.

Tvarką prižiūrėjo organizatoriaus saugos tarnyba – per vakarą temačiau vieną girtą vyruką, kurio apsauga nebenorėjo įleisti į parko teritoriją. Policijos neprireikė, susitarė be konfliktų – vyrukas pasišalino. Vėlyvą vakarą dalyvių gretos dar labiau praretėjo. Aukojimo motodievams, t. y. motociklo sudeginimo ant laužo, sulaukė tik nedidelė dalis baikerių festivalio svečių. Likusieji linksminosi iki paryčių – vietiniai gyventojai sako girdėję muziką dar iki pusės keturių ryto...

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Norite paprieštarauti autoriui? Arba išsakyti savo nuomonę? Rašykite el. p. pilieciai@delfi. lt.