Naujasis regiono prezidentas Quimas Torra po jo kabineto prisaikdinimo ceremonijos sakė, kad „ši vyriausybė priima pareigą eiti į priekį su mandatu įkurti nepriklausomą valstybę“.

Katalonijos vyriausybės suformavimas automatiškai nutraukė centrinės vyriausybės tiesioginį valdymą, įvestą po regiono parlamento mėginimo pernai spalį neteisėtai paskelbti neprklausomybę.

Q. Torra pakartojo, kad norėtų pradėti derybas su Ispanijos naujuoju premjeru Pedro Sanchezu, prisaikdintu anksčiau šeštadienį ir žadėjusiu susitikti su Katalonijos lyderiu.

„Pedro Sanchezai, pasikalbėkime – abu surizikuokime, atsisėskime prie stalo ir kalbėkimės kaip vyriausybė su vyriausybe“, – sakė jis

Katalonų separatistai vėl laimėjo gruodį surengtus pirmalaikius rinkimus ir savo lyderiu išsirinko uolų atsiskyrimo šalininką Q. Torrą.

Ankstesnės Katalonijos vyriausybės narius Madridas ruošiasi teisti pagal įvairius kaltinimus, įskaitant maišto kurstymą. Keliems jų skirtas kardomasis kalinimas, o kiti, tarp jų nuverstas prezidentas Carlesas Puigdemont'as, yra pasitraukę iš šalies.