„Mes esame apsisprendę išsiaiškinti situaciją ir išsiaiškinti, kiek buvo daroma įtakos skiriant generalinį prokurorą, nes tos išvados, kurios vakar buvo pristatytos Seime, jos dėl „MG Baltic“ įtakos yra skandalingos, ir mes turime turėti atsakymą dėl generalinio prokuroro skyrimo ir manau, kad taip pat dėl prezidentės vaidmens šitoje situacijoje“, - ketvirtadienį žurnalistams Seime sakė A. Širinskienė.

Jos teigimu, komitetas gavo atsakymus iš STT ir prokuratūros. „Tiek viena, tiek kita institucija konstatavo, kad visą medžiagą šiuo metu turi teismas, ir informacijos apie laiškus nepateikė. Laukiame iš teismo atsakymo“, - sakė A. Širinskienė. Jos duomenimis, jis turėtų būti gautas šios savaitės pabaigoje vėliausiai.

„Tada spręsime, ką daryti, kokie galėtų būti keliai. Kol teismas neatsakė, aš nenorėčiau spėlioti apie kelius, bet suprantate, jeigu nėra tiesioginių įrodymų, visada galime ieškoti netiesioginių“, - sakė A. Širinskienė.

Kaip ELTA jau skelbė, Seimo Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakcijos seniūnas Ramūnas Karbauskis mano, kad dėl paviešintų prezidentės Dalios Grybauskaitės laiškų reikalingas tyrimas.

Jo nuomone, tyrimas galėtų apsiriboti dviem laiškais, kuriuose žurnalistas pavadintas „skaliku“ ir kalbama apie generalinio prokuroro skyrimą.

Skandalas kilo, kada Lrytas.lt paviešino, kaip skelbiama, prezidentės Dalios Grybauskaitės ir korupcija kaltinamo Eligijaus Masiulio susirašinėjimo ištraukas. Kaip teigiama, elektroniniai laiškai rašyti 2014-2016 metais.

Skelbiama, kad prezidentė neva per elektroninį paštą tulpes@lrpk.lt nevengė kritikuoti politikų ir žurnalistų.