Laikinai einantis premjero pareigas Carlo'as Cottarellis trečiadienį pranešė apie atsiradusią „naujos politinės vadovybės suformavimo“ tikimybę, pridurdamas, kad nestabilumas finansų rinkoje verčia jį „laukti, kaip toliau rutuliosis situacija“. C. Cottarellio komentarai susilpnino nuogąstavimus dėl pakartotinių rinkimų, per kuriuos savo pozicijas gali sustiprinti populistinės partijos.

Euro kursas JAV dolerio atžvilgiu, palyginti su trečiadienio vakarine prekyba, kilstelėjo 0,2 proc., iki 1,1687 dolerio. Antradienį bendroji Europos valiuta atpigo iki dešimties mėnesių minimumo, 1,1510 dolerio.

Nuo gegužės pradžios euras neteko 3,53 proc., tai didžiausias nuostolis nuo 2016 m. gruodžio (3,57 proc.).

Investuotojai, be politinės situacijos sprendimo Italijoje, laukia ir duomenų apie euro zonos vartojimo kainų dinamiką. Prognozuojama, kad vartojimo kainų augimas euro zonoje gegužę siekė 1,6 proc.

Kiek nuslūgęs nerimas dėl situacijos Italijoje privertė jeną nutolti nuo antradienį pasiekto penkių savaičių maksimumo, tačiau daugelis investuotojų taip pat nerimauja dėl galimo įtampos dėl JAV prekybos konflikto su kitomis šalimis sustiprėjimo.

Kaip trečiadienį skelbė „Reuters“ šaltiniai, kiek anksčiau patvirtinę laikraščio „The Wall Street Journal“ (WSJ) publikuotą informaciją, JAV ketvirtadienį turėtų paskelbti apie importo muitų plienui ir aliuminiui iš ES įvedimą. Kinija trečiadienį pranešė pasirengusi skelbti atsakomąsias priemones, jeigu Vašingtonas nori prekybos karo.

JAV dolerio kursas jenos atžvilgiu sumažėjo 0,2 proc., iki 108,73 jenos, vėl priartėdamas prie penkių savaičių minimumo, 108,115 jenos.

Australijos doleris JAV dolerio atžvilgiu atpigo 0,1 proc., iki 0,7571 JAV dolerio, tuo tarpu Kanados dolerio vertė JAV dolerio atžvilgiu išaugo 0,1 proc. ir siekė 1,2861 JAV dolerio, po to, kai Kanados centrinis bankas trečiadienį paliko galioti palūkanų normas, bet perspėjo apie galimą skolinimosi kainos didinimą jau liepą.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)