Rusijos futbolo rinktinė nelaimi jau šeštose kontrolinėse rungtynėse iš eilės. Paskutinį kartą S. Čerčesovo auklėtiniai pergale galėjo pasigirti 2017 metų spalio 7 dieną, kai įveikė Korėjos futbolininkus.

S. Čerčesovas pakartojo buvusio rinktinės trenerio Leonido Sluckio rezultatą – pastarasis 2016 metais taip pat turėjo šešių rungtynių be pergalių seriją. Prasčiau pasirodė tik Borisas Ignatjevas ir jo įpėdinis Anatolijus Byšovcas, kurie 1998 metais su rinktine per 8 rungtynes daugiausiai pasiekė išplėšdami lygiąsias su Gruzija.

Rusijos žiniasklaida taip pat suskaičiavo, kad vadovaujant S. Čerčesovui Rusijos rinktinė apskritai patyrė jau 9 pralaimėjimą. Daugiau nesėkmių yra tik dviejų prie nacionalinės ekipos vairo stovėjusių trenerių sąskaitoje – Guuso Hiddinko ir Olego Romancevo.

„Galbūt šiandien nebuvo iki galo „švieži“, nors tai neturi jokios reikšmės. Žaidimas yra žaidimas, apie jokį pasiteisinimą negali būti kalbos. Bet kuriuo atveju reikia siekti maksimalaus rezultato. Padarėme viską, kad pakeistume rungtynių eigą, bet kai nėra šviežumo, pasitaiko klaidos. Ištaisysime jas, kai būsime 100 proc. pasirengę“, – po pralaimėjimo Insbruke kalbėjo S. Čerčesovas.

Rusijos žiniasklaidos stratego žodžiai neįtikino. „Sportekspress“ rašo, kad būtent ši rinktinė žais pasaulio čempionate su Saudo Arabija, Egiptu ir Urugvajumi.

„Tai, ką pamatėme Insbruke, matysime Maksvoje, Peterburge ir Samaroje. Ir tai – problema. Žaidimas buvo prastas, chaotiškas, futbolininkai susikaustę. Judesio buvo tik pradžioje. Mėginome spausti austrus, bet pavargome ir supratome, kad rusų kovingume nėra turinio. O po pertraukos dingo ir greitis“, – teigia leidinys.

Ir tęsia: „Svarbiausia, kad nuvylė – Rusijos ataka yra bedantė. Nėra nei išmanymo, nei supratimo, kaip žaisti puolime. Dėl gynybos – niekas ir negalvojo, kad būsime nepramušami. Gynėjai tokie, kokie yra. Šalis nerimauja, nes rinktinė kol kas nežino, ką reiškia laimėti. O iki pasaulio čempionato lieka vos dvi savaitės“.

Rusijos futbolo federacijos prezidentas ir buvęs sporto ministras Vitalijus Mutko stebėjosi: „Mane pribloškė tai, kad Čerčesovas pakeitė pusė komandos, o niekas aikštėje nepasikeitė“.

Buvęs tenisininkas Jevgenijus Kafelnikovas taip pat pažėrė kritikos: „Štai ką galvoju. Neprisimenu bejėgiškesnės sportininkų kartos komandinėse sporto šakose rinktinės lygmenyje“.

„Sovsport“ leidinys pateikė ir sarkazmu persunktą žurnalistų nuomonę: „Jei ne klystu, iš pasaulio čempionatų šeimininkų tik Pietų Afrikos Respublika neįveikė grupės barjero. Neleisime afrikiečiams nuobodžiauti, eisime jiems į kompaniją“, „Žiūriu rungtynes su Austrija. Jūs vis barate Čerčesovą, o jis gi gražuolis – išsaugojo garsųjį Rusijos rinktinės žaidimo stilių ir braižą“, „Gerai sužaidė. Iš karto matosi, kad ruošiasi pasaulio čempionatui“.

Tiesa, pasaulio čempionato šeimininkų žaidimas nesudomino užsienio žiniasklaidos - didžiausia naujiena iš rungtynių Insbruke buvo tribūnose pastebėtas Jose Mourinho. Teigiama, kad „Manchester United“ strategas atvyko stebėti galimo naujo pirkinio - austrų puolėjo Marko Arnautovičiaus žaidimo.

Jose Mourinho (su kepurėle)

Paskutines kontrolines rungtynes Rusijos rinktinė žais birželio 5 dieną Maskvoje su turkais.

Pasaulio futbolo čempionatas vyks birželio 14 – liepos 15 dienomis Rusijoje. Čia varžysis 32 pasaulio šalys, o nugalėtojos titulą gins Joachimo Lowo vadovaujama Vokietijos rinktinė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (109)