Antradienį Vilniaus antrojo policijos komisariato 2 veiklos skyriaus tyrėjai, patruliuodami Rodūnios kelio tabore, pastebėjo tai, kas juos labai sudomino - tiesiai prieš pareigūnus akis moteris (gim. 1963 m.) sumanė slėpti narkotikus.

Prie tvoros esančioje žolėje, pirštinės dalyje, gerai pareigūnams žinoma romų tautybės moteris sugalvojo paslėpti narkotines medžiagas – 5 dozes heroino. Įvykio vietoje pagauta moteris iš karto prisipažino, kad tai yra narkotikai ir jie priklauso jai. Istorija tuo nesibaigė.

Griebėsi paskutinio šiaudo

Tyrėjai nusprendė, kad vietos gyventoja gali turėti daugiau narkotikų, todėl, pasitelkę Mobiliosios kuopos pareigūnus, surengė nelegaliai pastatyto namo, kuriame gyvena moteris, kratą.

Patikros metu namas buvo kruopščiai apžiūrėtas. Moteris melavo, kad daugiau draudžiamų medžiagų neturi. Slėptuvėse (užuolaidų karnize, už šaldytuvo ir už lentos) pareigūnai rado daugiau narkotinių medžiagų.

Tada moteris griebėsi paskutinio šiaudo - puolė šaukti, kad ji narkotikų neslėpė ir neturėjo, jog tai kratą darę pareigūnai specialiai juos padėjo. Tačiau, peržvelgus šios šeimos istoriją, abejonių nelieka.

Teistumas – įprastas dalykas

Sostinės pareigūnai DELFI papasakojo, kad moteris, pas kurią buvo rasti narkotikai, yra puikiai žinoma teisėsaugai. Pasirodo, kad už narkotikus ji jau buvo teista. Maža to, jos vyras ir sesuo už analogišką nusikaltimą jau sėdi įkalinimo įstaigose.

Kratos metu taip pat buvo rasti ir galimai pavogti daiktai (benzininiai pjūklai, grąžtai ir kt.)

Vagiama elektra ir naujas BMW

Šalia pastato buvo pastebėtas iki šiol prie šito namo dar nematytas automobilis. Pasirodo, kad nedirbanti šeimyna šią transporto priemonę įsigijo visai nesenai - „susitaupė“ pinigų ir nusipirko.

Taip pat gyventoja prasitarė, jog elektros skaitliukų neturi, o elektrą savinasi iš kitų, moka jiems 20 eurų. Visgi kas taip jiems padeda, moteris nepasakė.

Už padarytą nusikaltimą moteriai, platinusiai narkotikus, gresia reali laisvės atėmimo bausmė.