Incidentas įvyko praėjusių metų spalio 11 d. Pasak tyrėjų, Vytis Grigaitis su žmona išgyveno vedybinius sunkumus. Lietuvis paskambino žmonai į darbą ir paprašė jos grįžti namo aptarti tam tikrus klausimus.

Kadangi vyras jau kurį laiką elgėsi neadekvačiai, prieš vykdama moteris kartu pasikvietė su draugus. Vienas jų su moterimi užėjo į namus.

Iš pradžių V. Grigaitis bandė smogti su žmona atėjusiam vyrui, tačiau lydintis asmuo sugebėjo pasprukti. Tuomet lietuvis grįžo namo, nuėjo tiesiai pas žmoną ir smogė jai į veidą.

Moteriai nukritus, jis ištempė žmoną į lauką prie konteinerių ir, išsitraukęs rūgšties butelį, skysčiu apipylė jai galvą. Negana to, V. Grigaitis buvo pasiruošęs talpą su benzinu, kuriuo apipylė visą žmonos kūną. Viena ranka laikydamas savo auką, kita lietuvis bandė ją padegti.

Tuo momentu moters draugams pavyko įsiterpti. Jie išvadavo moterį ir užsirakino name.

Tada V. Grigaitis apsipylė benzinu pats ir užsidegė. Lietuvis nubėgo į kitą pusę gatvės ir sugebėjo užgesintį dali liepsnų į medį. Likusias liepsnas užgesinti jam padėjo kitas asmuo.

Atvykus policijai ir greitajai pagalbai, vyras buvo nugabentas į nudegimų skyrių, kur paaiškėjo, kad jis nudegė 60 proc. kūno.

V. Grigaičio žmona patyrė nudegimus nuo rūgšties žandikaulio srityje, tačiau išvengė rimtesnių sužalojimų.

Bylos detektyvai išsiaiškino, kad V. Grigaitis žiaurų susidorojimą su žmona planavo iš anksto: nusipirko benzino ir rūgšties, šalia namų pasistatė šiukšlių konteinerį, kuriame paslėpė degių skysčių talpas.

V. Grigaitis prieš Ipsvičo Karūnos teismą stojo gegužės 18 d. Vyras nuteistas 14 metų kalėti ir negalės artintis ar kitaip bendrauti su žmona 15 metų.

Vyriausiasis detektyvas inspektorius Nickas Poweris sakė, kad tai buvo gerai apgalvotas, žiaurus nusikaltimas. V. Grigaitis nuėjo nusipirkti benzino iš karto po pokalbio telefonu su žmona ir jį paslėpė šiukšlių konteineryje planuodamas nužudyti arba siaubingai suluošinti sutuoktinę.

Detektyvas taip pat pabrėžė, kad šioje byloje buvo ypatingai sunku surinkti įrodymus ir apginti nuketėjusią sutuoktinę bei padėkojo visiems tyrime dalyvavusiems pareigūnams.