G. Landsbergis premjero klausė, ar tiesa, kad jis dar būdamas vidaus reikalų ministru neskelbtame susitikime su Vilniaus meru kalbėjo apie „Lietuvos energijos“ vystomo elektrinės Vilniuje projekto stabdymą.

„Ar tiesa, kad būdamas vidaus reikalų ministru siekėte, o vėliau ir dalyvavote viešai neskelbtame susitikime, su Vilniaus meru bei susitikimo metu kalbėjote apie „Lietuvos energijos“ vystomo elektrinės Vilniuje projekto stabdymą. Ar nemanote, kad viršijote savo kaip vidaus reikalų ministro įgaliojimus ir ar apie savo veiksmus buvote informavęs tuometinį Premjerą Algirdą Butkevičių“, - klausė konservatorius.

G. Landsbergis užduodamas klausimą kandžiai pabrėžė, kad S. Skvernelis, kaip bręstantis politikas, turėtų išmokti ne taip jautriai reaguoti į įvairius jam duodamus paklausimus.

„Tikiuosi, kad kaip bręstantis politikas išmoksite ne taip jautriai priimti įvairius paklausimus, ypač iš opozicijos“, - kalbėjo konservatorius.

Premjeras į G. Landsbergio klausimą atsakė tvirtindamas, kad niekada apie „Lietuvos energiją“ jis su Vilniaus meru nekalbėjo.

„Tikrai ne. Tai yra netiesa, sunku man ir prisiminti pokalbius su Vilniaus meru. Bet tai nebuvo ir vidaus reikalų kompetencija, ir tokių susitikimų metu tokie klausimai negalėjo būti svarstomi“, - atsakė Premjeras.

Į G. Landsbergio replikas S. Skvernelis atsakė palinkėjimu, abiem politiškai subręsti.

„Kaip kitam bręstančiam politikui - tikrai nereaguoju jautriai į paklausimus. Reaguoju jautriai, kaip jautrus žmogus į pasakymus, kurie prasilenkia su etika arba skleidžiama netiesa. Tai gal abu mes subręsime kaip jauni politikai“, - G. Landsbergiui atsakė premjeras.