12 vietą finale užėmusi ir pasaulį nuoširdumu bei tikrumu pavergusi, šimtus šypsenų išdalijusi atlikėja atsakė į daugybę gerbėjų klausimų.

Kokie tie tikrieji, mažai kam matomi „Eurovizijos“ užkulisiai? Kaip jautiesi, kai tave giria ir palaiko visa Lietuva? Apie emocijas, įspūdžius ir, žinoma, planus Ieva pasakojo DELFI TV Gyvai konferencijoje.

„Jaučiuosi jau pailsėjusi ir nekantrauju su Vytautu Bikumi įrašinėti naujas dainas“, – sako Ieva.

Transliacijos metu ji ne tik bendraus su skaitytojais, bet ir dovanos prizus.

Paklausta, kodėl kartojimui pasirinko dainos pabaigą, Ieva sakė, kad tai nenulemia balų ir vietos, o tai buvo esminė dainos žinutė, apie kurią ji nuolat kalbėjo Lisabonoje.

Ko nematė žiūrovai?

„Lisabonoje buvo šalčiau, todėl teko net pirkti šaliką, kad apsaugočiau savo gerklę“, – sakė Ieva.

Primename, kad I. Zasimauskaitė vienu metu buvo užkimusi, todėl sveikatą saugoti reikėjo itin kruopščiai.

„Eurovizijai“ reikia labai daug pinigų. Nugalėtoja vien dainos viešinimui išleido milijoną eurų, mes turėjome visai kelionei gerokai mažiau. Aš nežinau tiksliai sumų, bet turėjome apie 50 tūkst. eurų. Dar prieš išvažiuojant turėjome skolų, kurias reikėjo padengti“, – pasakojo Ieva.

Dainininkė papasakojo ir apie konkurentus. Štai Izraelio atstovė, kuri laimėjo konkursą, prisipažino klausiusi Ievos dainos kad nusiramintų.

Kitiems atlikėjams, kurie keliaus kitais metais, Ieva linki kantrybės. Taip pat – užsiauginti storą odą ir iškęsti kritiką.

„Ta kritika eina ir praeina. Nebijokite kritikos“, – sako I. Zasimauskaitė.

Kitais metais ji sako tikrai nedalyvausianti atrankose į konkursą, nes nori atsiduoti muzikos įrašams.

„Labai norėčiau suburti mergaičių grupę ir su ja dar kartą išvažiuoti į „Euroviziją“, – sako Ieva. Tai būtų savotiška „LT United“ moteriškoji versija.

Dar viena jos svajonė – sudainuoti drauge su praėjusių metų nugalėtoju Salvadoru Sobraliu. Tiesa, paklausta, ar norėtų sudainuoti duetu su savo vyru Mariumi Kiltinavičiumi, Ieva sakė, jog jis šiuo metu yra atsidavęs krepšiniui ir dainavimas tikrai ne jam.

Ieva tikra – Lietuva turi šansų laimėti „Euroviziją“, tačiau reikia didelių pinigų.

Dainininkė sako, kad planuojamas ir filmas apie Ievos eurovizinę kelionę, tad Ievą pamatysime ne tik scenoje, bet ir kino ekranuose.

„Laimėjo, kas turėjo laimėti ir labai džiaugiuosi. Labai noriu visų paprašyti – neužsiimkime patyčiomis. Noriu, kad ta emocija išliktų kuo ilgiau. Mes nors ir maži, esame jėga, kurios gali pavydėti visas pasaulis“, – sako Ieva.

Nuotraukų albume - I. Zasimauskaitės viešnagės DELFI akimirkos:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (340)