Viešosios tvarkos skyriaus specialistai nuvyko į vietą patikrinti informaciją. Nustatyta, kad prie minėto buto lango stiklo (iš vidaus) yra pritvirtinta ir demonstruojama vėliava, kurioje galimai yra komunistinių organizacijų simboliai, sovietinio kūjo ir pjautuvo ženklai, sovietinės raudonos penkiakampės žvaigždės ženklas, atsakingų už Lietuvos gyventojų represijas SSRS komunistų partijos vadovų atvaizdai.

Tokia veika galimai atitinka ANK 524 straipsnio 1 dalyje numatytos veikos požymius.

Apie neleistiną simboliką lange Klaipėdos m. savivaldybės Viešosios tvarkos sk. Administracinės veiklos poskyrio vedėjas Marius Poimanskis sako gavęs informaciją ketvirtadienį.

„Paskambino namo pirmininkas, sako, mes nesusikalbam su žmogus. Atvykę nepatekome į patį butą, fotografavome tik. Apie tai pranešėme policijai“, - DELFI sakė V. Poimanskis.

Policijos pareigūnai sako, kad pranešimą apie draudžiamos simbolikos demonstravimą gavo ir trečiadienį, apie 13.30 val. Kaip DELFI informavo Klaipėdos apskrities policijos atstovė Jūratė Albrechtienė, pareigūnų, kaip ir savivaldybės atstovų, į butą niekas neįsileido.

Nacistinės Vokietijos, SSRS ar Lietuvos SSR vėliavos ar herbo arba vėliavų, ženklų ar uniformų, kurių sudedamoji dalis yra nacistinės Vokietijos, SSRS ar Lietuvos SSR vėliava ar herbas, nacistinių ar komunistinių organizacijų simbolių ar uniformų arba nacistinės Vokietijos, SSRS ar Lietuvos SSR vėliavos ar herbo, nacistinės svastikos, nacistinio SS ženklo, sovietinio kūjo ir pjautuvo ženklo, sovietinės raudonos penkiakampės žvaigždės ženklo pagrindu sudarytų vėliavų ar ženklų, atsakingų už Lietuvos gyventojų represijas Vokietijos nacionalsocialistų ar SSRS komunistų partijos vadovų atvaizdų platinimas, naudojimas susirinkime ar kitame masiniame renginyje arba kitoks demonstravimas, taip pat nacistinės Vokietijos, SSRS ar Lietuvos SSR himno viešas atlikimas – užtraukia baudą nuo vieno šimto keturiasdešimt keturių iki dviejų šimtų aštuoniasdešimt devynių eurų su daikto, kuris buvo administracinio teisės pažeidimo padarymo įrankis, konfiskavimu.