V. Putino atstovas Dmitrijus Peskovas naujienų agentūrai „RIA Novosti“ sakė, kad Rusijos prezidentas nacionalinei Saugumo Tarybai išreiškė „gilų susirūpinimą dėl tokio sprendimo ir dar kartą pabrėžė šio dokumento svarbą“.

Vėliau trečiadienį V. Putinas turėjo susitikti derybų su Izraelio ministru pirmininku Benjaminu Netanyahu, kuris palaiko D. Trumpo sprendimą.

Prieš išvykdamas iš Izraelio B. Netanyahu sakė, kad „mūsų susitikimai visada yra svarbūs, o šis - ypač“.

Anksčiau trečiadienį V. Putinas ir B. Netanyahu stebėjo karinį paradą Raudonojoje aikštėje, skirtą pergalei prieš nacistinę Vokietiją Antrajame pasauliniame kare paminėti. Parade buvo pademonstruota naujausia šalies ginkluotė.

Vėlų antradienio vakarą Rusijos užsienio reikalų ministerija pareiškė esanti „giliai nusivylusi“ dėl D. Trumpo pranešimo, kad JAV traukiasi iš Irano sutarties. Tuo tarpu B. Netanyahu tvirtai palaikė tokį „drąsų“ JAV prezidento žingsnį.

Maskvą ir Teheraną sieja tvirti politiniai ir ekonominiai ryšiai.

Rusijos valstybinė atominės energetikos bendrovė „Rosatom“ jau pastatė Iranui vieną reaktorių Irano Bušehro branduolinėje jėgainėje ir pradėjo statyti dar du.

Tuo metu B. Netanyahu pirmadienį per televiziją pateikė įtariamų buvusių Irano branduolinių ambicijų „įrodymų“.

Pastaraisiais mėnesiais B. Netanyahu ir V. Putinas surengė virtinę susitikimų ir daug kartų kalbėjosi telefonu. Viena pagrindinių jų pokalbių temų buvo konfliktas Sirijoje, Izraelio vadovui žadant neleisti Iranui įgyti karines pozicijas kaimyninėje Sirijoje.