Kandidatą į teisingumo ministrus oficialiai žadama įvardinti penktadienį. Teigiama, kad pagal partijų koalicijos Seime susitarimą, šis postas priklauso Lietuvos socialdemokratų darbo partijos (LSDDP) kandidatui.

DELFI susisiekus su pačiu N. Jukna, pastarasis teigė „nenorįs užbėgti įvykiams už akių“.

„Esu naujai įsteigtos partijos (Lietuvos socialdemokratų darbo partijos – aut.) narys, turiu darbo patirties buvusios ministrės komandoje. Gal ir galėjo pirmininkas (LSDDP pirmininkas Gediminas Kirkilas – aut.) svarstyti teikti mano kandidatūrą, tačiau ar ji buvo pateikta, aš nežinau“, - sakė N. Jukna.

Perklaustas, ar gali paneigti, kad jo kandidatūra nebuvo svarstoma į teisingumo ministrus, N. Jukna teigė: „Negaliu to paneigti. Tačiau prašyčiau išlaukti, kol bus oficialus teikimas arba ne (teikimas – aut.)“.

Į buvusios teisingumo ministrės M. Vainiutės patarėjus N. Jukna buvo deleguotas kaip tuometinis Lietuvos socialdemokratų partijos(LSDP) atstovas.

LSDP pasitraukus iš valdančiosios koalicijos Seime, N. Jukna buvo vienas iš tų politinio pasitikėjimo socialdemokratų atstovų, kurie pasitraukė iš partijos, bet liko dirbti Teisingumo ministerijoje.
M. Vainiutės patarėjo pareigose N. Jukna dirbo iki ministrė atsistatydino iš pareigų.

Premjero patarėjas Tomas Beržinskas DELFI sakė, kad „pavardė bus paskelbta, kai bus suderinta su prezidentūra, penktadienį“, o N. Juknos pavardę teigė „girdintis pirmą kartą“.