Įtariama, kad per Sankt Peterburge vykusias varžybas buvo šaipomasi iš futbolo klubo „Manchester United“ saugo Paulio Pogbos ir klubo „Barcelona“ puolėjo Ousmane'o Dembele. Tąsyk rezultatu 3–1 laimėjo Prancūzija.

FIFA drausminimo komitetas nubaudė Rusijos futbolo asociaciją „atlikęs išsamų tyrimą ir išanalizavęs vaizdo medžiagos įrodymus“ bei pabrėžė šio „incidento rimtumą, bet kartu ir mažą prisidėjusių sirgalių skaičių“.

Bauda buvo skirta likus kiek daugiau nei mėnesiui iki čempionato pradžios. Tiesa, baudos dydis prajuokino Gary Linekerį.

„22 tūkst. svarų sterlingų! Anglija gavo 35 tūkst. svarų baudą už aguonos žiedus ant marškinėlių. FIFA, peržiūrėkite savo prioritetus“, – „Twitter“ paskyroje parašė G. Linekeris.


Buvęs Anglijos rinktinės puolėjas, o dabar futbolo ekspertas, kalbėjo apie aguonos žiedą, Britanijoje laikomą žuvusiųjų kare pagerbimo simboliu.

Paul Pogba🇫🇷 today's goal against RUSSIA.....🇷🇺what a freekick #Heretocreate #GGMU #RUSFRA #ManUtd pic.twitter.com/1Pq6gz0715
— 🐝Scott Kituma🐝 (@ellypetro10) March 27, 2018

Neseniai Rusijoje kilo rimtų susirūpinimų dėl rasistinių įžeidinėjimų per virtinę panašių incidentų.

Rasizmas kamuoja Rusijos futbolą nuo 1991 metų, kai žlugus Sovietų Sąjungai klubai pradėjo pirkti užsienio žaidėjus.

Per 2016–2017 metų sezoną su diskriminacija Europos futbole kovojantis tinklas FARE pranešė apie 89 rasistinių ir kraštutinės dešinės šūkių incidentų Rusijoje vykusių varžybų metu.

Šis skaičius beveik nesikeitė per tris ankstesnius sezonus, o tai liudija, kad Rusijos pastangos kovojant su futbolo rasistais nepadarė pageidaujamo poveikio.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)