„Kunigas pradėjo vesti mišias ir tiesiog buvo girdėti, kad žmogus išgėręs, – DELFI pasakojo mišiose dalyvavusi moteris. – Pradėjo žmones varyti iš bažnyčios, tampyti už rankų. Mano brolis laidoja savo sūnų, netekome artimo žmogaus, o kai brolis nuėjo pasiaiškinti su kunigu, jis pradėjo šokinėti prieš jį. Iškvietėme policijos pareigūnus, o kunigas neleido įeiti į kleboniją, neleido pažiūrėti, kiek promilių jis įpūs.“

Vaizdo įraše matyti, kad bažnyčioje buvo kilusi sumaištis. Susirinkusieji piktinosi klebono elgesiu, o jis vienam vyrui atsakė: „Tu manęs negąsdink“. Kilus sąmyšiui klebonas išėjo iš bažnyčios.

Iškvietimą Vilniaus policijos pareigūnai užfiksavo 18 val. 59 min. Policijos pareigūnams buvo nurodyta, kad klebonas mišių metu nesugebėjo pakilti iš savo krėslo, kalbėjo nerišliai ir mišių metu vieną moterį išvarė iš bažnyčios.

Atvykę pareigūnai patikrino klebono blaivumą. DELFI žiniomis, alkoholio matuoklis parodė 2,84 prom.

Patikrinę kunigo blaivumą policijos pareigūnai išvyko, rytoj kun. V. Girdžiušas turės pasirodyti komisariate. Jam gresia bauda už pasirodymą neblaiviam viešoje vietoje.

Artimieji ir po mišių filmavo kleboną. Vaizdo įraše girdėti, kad filmuoja sūnaus netekęs tėvas.

DELFI žiniomis, trečiadienio vakarą Vilniaus palaimintojo Jurgio Matulaičio bažnyčioje mišios buvo laikomos už prieš kelias dienas Vilniuje ant bėgių žuvusį jaunuolį.

Traukinio partrenktas vaikinas (gim. 1999 m.) žuvo penktadienį. Per bėgius vaikinas ėjo neleistinoje vietoje.

Partrenktas jaunuolis patyrė galvos traumą. Jis buvo gaivinamas greitosios pagalbos reanimacijos automobilyje, tačiau išgelbėti jauno žmogaus nepavyko.

Manoma, kad jaunuolis per ausines klausėsi muzikos ir todėl negirdėjo artėjančio traukinio signalo. Toje vietoje prie bėgių stovi ženklai, įspėjantys, kad čia vaikščioti draudžiama, tačiau vietos gyventojai į tai nekreipia dėmesio. Net ir po nelaimės, įvykio vietoje dar stovint greitosios pagalbos ir policijos automobiliams, žmonės vaikštinėjo per bėgius.

Papildyta 23 val. 48 min.

Po incidento į Vilniaus Pal. J. Matulaičio parapiją atvyko Vilniaus arkivyskupo augziliaras vyskupas Darius Trijonis. Jis atsiprašė už kunigo elgesį: „Atsiprašau žuvusio jaunuolio artimųjų. Šiuo metu jie išgyvena didžiulę netektį. Prašau artimųjų atleidimo ir meldžiu, kad Dievas palengvintų jų skausmą, kurį netinkamas dvasininko elgesys tik pagilino.“

Rytoj bus sprendžiama dėl nusikaltusio kunigo. „Jo veiksmai nusipelno pasmerkimo, tačiau svarbu suprasti, kad, jeigu jie kilo dėl alkoholizmo, tai yra liga, kurią reikia gydyti. Bažnyčioje yra atvejų, kai vienokią ar kitokią priklausomybę turintys kunigai, po gydymo ir reabilitacijos, atsikėlė ir dabar padeda atsistoti ant kojų kitiems, turintiems šią ligą“, – sakė vyskupas.