Pasak vieno Užsienio reikalų ministerijos pareigūno, Vokietijos vyriausybė neturi nepriklausomos informacijos apie tai, kokiomis aplinkybėmis mirė M. Borodinas, rašęs apie rusų samdinių mirtis Sirijoje.

Rusijos naujienų portalas „Novy Den“ pranešė, kad vienas jo reporterių, M. Borodinas, mirė ligoninėje sekmadienį, pradėjus trims dienoms po to, kai iškrito iš ketvirtame aukšte esančio savo buto balkono Jekaterinburgo mieste.

Užsienio reikalų ministerijos atstovė Maria Adebahr žurnalistams Berlyne sakė: „Mes pasisakome už tai, kad ši byla būtų ištirta ir išspręsta.“ Vis dėlto apie žurnalisto mirties aplinkybes kalbėti ji atsisakė.

Pasak M. Adebahr, negerai, jeigu „kritiškos ir nepriklausomos žiniasklaidos erdvė Rusijoje mažėja“. Ši problema Maskvai yra nuolat primenama, sakė ji.

M. Borodinas buvo vienas žurnalistų, informavusių apie „Vagner“ būrio narių iš Sverdlovsko srities Asbesto miesto žūtį po JAV vadovaujamos koalicijos aviacijos smūgio vasario 7 dieną.

JAV Centrinės žvalgybos agentūros (CŽA) vadovas Mike'as Pompeo patvirtino, kad Sirijoje per vasarį įvykusius susirėmimus su JAV vadovaujamomis pajėgomis žuvo apie 200 Rusijos samdinių.

Išsamesnės informacijos jis nepateikė, tačiau JAV žiniasklaida užsiminė, kad vasarį įvykusioje kovoje dalyvavo Rusijos privačia karine bendrove vadinamos „Vagner“ samdiniai.