Prieš istorinio žygio pradžią vyriausiasis žalgiriečių treneris Šarūnas Jasikevičius akcentavo atsidavimą bei nesureikšmino savo žaidėjų patirties trūkumo atkrintamosiose.

„Nebuvo daug laiko pasiruošti, turėjome žaisti keletą rungtynių per penkias dienas. Kažkiek ruošėmės, turėjome dvi treniruotes, dar atskridę turėsime šiek tiek laiko. O šiaip reikės eiti, kautis su didele širdimi ir, svarbiausia, su galva“, – prieš skrydį oro uoste kalbėjo „Žalgirio“ strategas.

Neturime tokios patirties, bet daug žaidėjų yra žaidę už savo rinktines, žaidę sunkiose situacijose. Patirtis – tai tik vienas iš faktorių ir tikiuosi, kad jis nebus lemtingas.
Šarūnas Jasikevičius

– Į „Olympiakos“ komandos rikiuotę sugrįžta Georgios Printezis. Kaip keičiasi graikų žaidimas su šiuo žaidėju?

– Tai krepšininkas, kurį yra labai sunku sustabdyti žaidžiant vienas prieš vieną. Visada turime būti pasiruošę naudoti kelis gynybos variantus ir prieš jį, ir prieš kitus žaidėjus.

Tačiau svarbiau bus tai, ar esame pasiruošę kentėti, atiduoti visą save ir žaisti laikydamiesi disciplinos. Nemanau, kad tai bus labai graži serija ir gražus krepšinis. Tai bus labai sunki serija, kurią lems detalės.

– Kaip komanda turi pasikeisti, kai ateina atkrintamųjų rungtynių etapas?

– Manau, kad reikia dar labiau sužvėrėti. Kreipti daugiau dėmesio į detales, nedalinti lengvų taškų ir laikytis disciplinos. Daug yra dalykų, kuriuos galima gerinti, bet pagrindiniai yra būtent šie.

– Jūsų manymu, ar keičiasi teisėjavimas atkrintamosiose rungtynėse?

– Prie teisėjavimo taip pat reikia prisitaikyti. Svarbiausia, kad mes gautume tokią pagarbą, kokios nusipelnėme, nes esame viena iš tų aštuonių komandų, kurios pateko į atkrintamąsias. Žinoma, norime, kad teisėjavimas būtų lygus.

– Pats turite daug Eurolygos atkrintamųjų patirties. Galbūt ją perteikiate ir savo žaidėjams?

– Tiesiog pasakiau žaidėjams, kad tai yra atkrintamosios ir reikia žaisti dar daugiau atsidavus, turi kilti koncentracija, o paskui žaidėjams su tuo reikia jau tvarkytis.

Neturime atkrintamųjų patirties, bet daug žaidėjų yra žaidę už savo rinktines, žaidę sunkiose situacijose. Patirtis – tai tik vienas iš faktorių ir tikiuosi, kad jis nebus lemtingas.

***

Pirmasis tarpusavio susitikimas – trečiadienį 21.15 val.

„Žalgirio“ ir „Olympiakos“ serijos tvarkaraštis

Balandžio 18 d. 21.15 val. (Lietuvos laiku) Pirėjas.

Balandžio 20 d. 21.15 val. Pirėjas.

Balandžio 24 d. 20.00 val. Kaunas.

Balandžio 26 d. 20.00 val. Kaunas. (jei prireiktų)

Gegužės 1 d. Pirėjas. (jei prireiktų)

Eurolygos ketvirtfinalio poros (užimta pozicija reguliariajame sezone)

Maskvos CSKA (1) – Maskvos srities „Chimki“ (8)

Stambulo „Fenerbahče“ (2) – Vitorijos „Baskonia“ (7)

Pirėjo „Olympiakos“ (3) – Kauno „Žalgiris“ (6)

Atėnų „Panathinaikos“ (4) – Madrido „Real“ (5)

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (33)