Apie tai pirmadienį pranešė britų žiniasklaida.

Primename, kad apie paauglės, gyvenusios Vulverhamptone, dingimą buvo pranešta trečiadienį. Kitą dieną ji buvo rasta negyva to paties JK miesto parke. Skrodimo metu nustatyta, kad ji mirė smurtine mirtimi.

Penktadienį sulaikyti du įtariamieji. Vienas, septyniolikmetis, buvo paleistas už užstatą, o šešiolikmečiui buvo pareikšti kaltinimai dėl mergaitės išprievartavimo ir nužudymo.

Pirmasis posėdis

Pirmadienį pastarasis pasirodė teisme. Anot britų žiniasklaidos, jis viešai parodymų nedavė – patvirtino tik savo asmenybę, amžių ir gyvenamąją vietą.

Į teismą atvesdinto paauglio rankos buvo surakintos antrankiais. Kartu su šešiolikmečiu teisme pasirodė ir jo tėvas bei dėdė.

Paauglys, kaltinamas nužudymu ir išprievartavimu, sėdėjo uždarytas stiklinėje kabinoje.

Teisėjas Michaelis Wheeleris paaiškino paaugliui, kad „esi kaltinamas labai rimtais nusikaltimais. Naktį praleisi jaunimo sulaikymo centre.“

Šešiolikmetis iš Vulverhamptono, kurio asmenybė neatskleidžiama, antradienį dar kartą pasirodė teisme.

Dailymail.co.uk rašo, kad West parkas Vulverhamptone, kuriame buvo rastas Viktorijos kūnas, pirmadienį vis dar buvo uždarytas. Ten vis dar dirbo specialistai.

Antradienį įvyko antrasis posėdis (papildyta 15.40 val.)

Antradienio popietę teisme vyko dar vienas posėdis. Jo metu vėl į teismą buvo atvesdintas šešiolikmetis vaikinas, įtariamas Viktorijos išprievartavimu ir nužudymu.

Posėdis, anot britų žiniasklaidos, truko apie 10 minučių, jo metu buvo atlikti procesiniai veiksmai. Teisėjas taip pat paskelbė, kad paauglys bus suimtas iki birželio. Kitas posėdis vyks birželio 8 dieną.

Pradėjo rinkti lėšas laidotuvėms

DELFI jau rašė, kad veiksmų ėmėsi ne tik policija, bet ir vietos gyventojai. Pareigūnams jie suteikė naudingos informacijos, kuri esą padėjo sulaikyti įtariamuosius.

Taip pat sujudo ir žiniasklaida. Apie įvykį pranešė didžiausi JK laikraščiai, pradedant „The Guardian“ ir „Independent“, baigiant „The Daily Star“.

Viktoriją pažinoję žmonės feisbuke dalijasi palaikymo šeimai žinutėmis, o mažąją Viktoriją meiliai vadina „Tori“.

„Dėl šio nekalto vaiko plyšta širdis. Mano maldos ir mintys yra su jos šeima“, – socialiname tinkle rašo Lisa.

„Ilsėkis ramybėje, angelėli! Užuojauta tėveliams“, – antrino Kristina.

Ir tai tik kelios sukrėstų vietos gyventojų žinutės. Tame pačiame feisbuke buvo pradėtos rinkti lėšos Viktorijos laidotuvėms.

Skelbiama, kad tikslas buvo surinkti 1 tūkst. svarų, tačiau britų ir lietuvių bendruomenių gerumas pranoko lūkesčius – pirmadienio rytą suaukota suma artėjo prie 5,4 tūkst. svarų arba maždaug 6,2 tūkst. eurų.

Pinigų paaukojo jau beveik 400 gyventojų. Ir tai tik per 3 dienas.

Pinigus renka Viktorijos paauglė draugė

Šios iniciatyvos organizatorė – artima Viktorijos ir jos šeimos draugė Bethany. Ji mokosi toje pačioje mokykloje, kaip ir nužudyta paauglė. Ji DELFI sakė esanti priblokšta gyventojų gerumo ir visus surinktus pinigus skirs Viktorijos šeimai.

„Kad tėvai nesijaudintų dėl išlaidų laidotuvėms tokiu sunkiu laikotarpiu ir kad Tori laidotuvės būtų pačios gražiausios“, – paklausta, kodėl pradėjo rinkti lėšas, sako Bethany.

Aukoja, sako ji, visi – ir lietuviai, ir britai, tačiau daugiau paramos esą gauna iš Vulverhamptone gyvenančių lietuvių.

„Ji buvo miela maža mergaitė. Mes labai ją mylėjome“, – DELFI sakė Viktorijos bendramokslė britė Bethany. Ji pridūrė kalbėjusi su nužudytos mergaitės tėvais po įvykio ir teigia, kad jų širdis tiesiog plyšta.

Kam galėjo užkliūti ši maža mergaitė? Kol kas nežino nei policija, nei draugai. Tačiau Bethany sakė, kad Viktorija buvo įsigijusi kelis priešus, kurie nemėgo mergaitės. Kas jie, mergina nekonkretizavo.

„Kol kas nieko nežinome, policija negali pasakyti sulaikytų vaikinų vardų“, – paklausta, ar tai tie patys sulaikyti paaugliai, teigė Bethany.

Užmetus akį į nužudytosios feisbuko profilį, galima susidaryti įspūdį, kad paauglė JK negimė – nurodoma, kad ji yra iš Klaipėdos. Viktorijos anketa nė kiek nesiskiria nuo bendraamžių – knibžda gausybės nuotraukų su jos draugėmis ir artimaisiais.