Ne visada įmanoma išvengti rudžių pėdsakų ant kriauklės, vonios ar unitazo paviršių. Nuolat drėgna aplinka ir nekokybiška emalio sudėtis atlieka savo juodą darbą. Tačiau beviltiškų situacijų nebūna. Santechnikai sugrąžinti padorią išvaizdą padės viena paprasta priemonė. Kainuos ji centus, o rezultatas bus maksimalus.

Jeigu norite patys pasigaminti priemonę nuo rūdžių, jums reikės:

1. 100 gramų amoniako;
2. 50 gramų vandenilio peroksido;
3. guminių pirštinių;
4. švaraus ir sauso stiklinio indo.

Amoniaką supilkite į sausą švarų indą ir ten pat pamažu supilkite ir vandenilio peroksidą. Abu ingredientus sumaišykite ir greitai, kol mišinys tik pradeda šnypšti ir putoti, užtepkite jį sausa kempinėle ar servetėle ant rūdžių pažeistų vietų. Daryti tai galima tik mūvint gumines pirštines.

Palikite 10-15 minučių, kad šiai priemonei užtektų laiko savo darbui atlikti. Paskui likučius kruopščiai nuplaukite tekančiu vandeniu ir įprastu plovikliu. Ir jokiu būdu pasigamintos priemonės nelaikykite kitam kartui.

Įspėjimas: amoniako garai kenksmingi, todėl valydami vonią maksimaliai vėdinkite patalpas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (49)