Susitikime buvo kalbama apie bendrų energetikos projektų tarp Ukrainos, Turkijos ir Kataro įgyvendinimą, Kijeve pranešė prezidentūra. Ukraina dėl dujų ginčo su Rusija nori importuoti suskystintas dujas iš Kataro. Dėl to kovą P. Porošenka jau lankėsi Katare, kuris pažadėjo suskystintų dujų tiekimą.

Tačiau plaukdami į Ukrainą, tanklaiviai turi įveikti Bosforą, o tam reikalingas specialus Turkijos leidimas. Ši iki šiol draudė tokių pavojingų krovinių, kaip suskystintos dujos, gabenimą jūros keliu per milijoninį Stambulą. Turkija palaiko gerus santykius su Ukraina, tačiau pastaraisiais metais suartėjo ir su Rusija, kuri konfliktuoja su Kijevu.

Susitikime Stambule buvo kalbama ir apie situaciją Ukrainos Krymo pusiasalyje, kurį 2014-aisiais aneksavo Rusija. Turkija tada smarkiai kritikavo šį žingsnį. Be to, Turkija sveikino galimą Jungtinių Tautų (JT) taikos misiją Rytų Ukrainoje ir pasisiūlė joje dalyvauti.

Dujų ginčas tarp Rusijos ir Ukrainos vėl paaštrėjo kovo pradžioje. Tada „Gazprom“ paskelbė nutraukiantis visas sutartis su Ukrainos „Naftogaz“. Abu koncernai ginčijasi nuo 2014 metų, kai Rusija aneksavo Krymo pusiasalį. Nuo tada „Gazprom“ netiekia dujų „Naftogaz“. Abi kompanijos Švedijos arbitražo teismui pateikė ieškinius viena prieš kitą dėl milijardinių sumų.