DELFI pateikia sąrašą nesaugių daiktų, kurie buvo aptikti Lietuvoje. Šią informaciją teikia Europos Komisijos ankstybojo perspėjimo dėl pavojingų produktų sistema „Rapex“.

Gavę pranešimus apie nesaugius produktus, prekybininkai turi stabdyti jų prekybą ir kuo greičiau pašalinti iš rinkos, tačiau gali būti, kad jau esate įsigiję šių daiktų prieš pasirodant pranešimams apie jų nesaugumą.

Šį kartą pateikiame nesaugius produktus, atkeliavusius iki Lietuvos nuo gruodžio mėnesio pradžios. Apie nesaugius produktus iki gruodžio pradžios galite skaityti ČIA. Šį kartą itin suklusti turėtų vaikus auginantys tėvai, kadangi daugiausia aptikta nesaugių prekių, skirtų būtent mažiesiems.

1. Rankų kaukė „Manicure Mask“
Nesaugios prekės

Prekių ženklas: Strictly Professional
Kilmės šalis: D. Britanija

Šio kremo medžiagos pasižymi nesaugia chemine sudėtimi, todėl pasitepus rankas gali kilti alerginė reakcija, parausti ir paskausti oda. Taip pat šiame kreme yra pavojingas parabenas, kuris gali pakenkti endokrininei sistemai.

2. Pėdų kaukė „Pedicure Mask“
Nesaugios prekės

Prekių ženklas: Strictly Professional
Kilmės šalis: D. Britanija

Šis to paties prekių ženklo kaip rankų kaukė produktas pasižymi tokia pačia nesaugia chemine sudėtimi ir yra žalingas odai.

3. „Multi function“ lempučių girlianda
Nesaugios prekės

Prekių ženklas: nežinomas
Kilmės šalis: Kinija

Ši girlianda neatitinka Europos kokybės standartų ir yra nepatvari, gali netgi sukelti elektros šoką, todėl jei turite įsigiję šią girliandą – nenaudokite jos ir jokiu būdu nekiškite kištuko į elektros rozetę.

4. Rozetės kištukas-adapteris
Nesaugios prekės

Prekių ženklas: GTV
Kilmės šalis: Lenkija

Šis rozetės kištukas-adapteris nėra pakankamai apsaugotas nuo žmogiško kontakto, todėl gali sukelti elektros šoką.

5. Barškutis „Baby rattle set“
Nesaugios prekės

Prekių ženklas: „Meibeile“
Kilmės šalis: Kinija

Šis žaislas vaikams pripažintas labai pavojingu, nes lengvai lūžta į smulkias dalis, kuriomis vaikas gali užspringti.

6. Kroviklis
Nesaugios prekės

Prekių ženklas: „DILINK“
Kilmės šalis: Kinija

Šio kroviklio korpusas nėra atsparus įkaitimui, todėl gali deformuotis, sukeldamas elektros šoką.

7. Žaislas „Hare Benya“
Nesaugios prekės

Prekių ženklas: „FANCY“
Kilmės šalis: Baltarusija

Šio iš pirmo žvilgsnio mielo rožinio zuikučio nosis ir akys nėra stipriai pritvirtintos prie jo kūno, todėl vaikas jas gali praryti. Taip pat nesaugus ir zuikučio sintetinis užpildas, kuriuo, žaislui plyšus, vaikas gali užspringti.

8. Čiulptuko laikiklis
Nesaugios prekės

Prekių ženklas: „HESS“
Kilmės šalis: Vokietija

Šiuo žaislu kūdikis, įsidėjęs tam tikras laikiklio dalis į burną, joms užstrigus – gali uždusti. Taip gali nutikti, nes kai kurios čiulptuko laikiklio dalys neturi tinkamų ventiliacijos angų, reikalaujamų tokiems vaikams skirtiems daiktams.

9. Čiulptuko laikiklis
Nesaugios prekės

Prekių ženklas: „Saro“
Kilmės šalis: Kinija

Tai dar vienas kito gamintojo nesaugus čiulptuko laikiklis, pagamintas Kinijoje. Šio laikiklio dalys gali lengvai lūžti į smulkias dalis, o vaikas jomis užspringti ir uždusti.

10. Čiulptuko laikiklis „My Baby“
Nesaugios prekės

Prekių ženklas: „Bino“
Kilmės šalis: Čekija

Tai čiulptuko laikiklis iš spalvotų medinių dalių, kurios gali lengvai atsiskirti, o vaikas jas praryti ir uždusti. Pažymima, kad šis produktas buvo rastas ir uždraustas ne tik Lietuvoje, bet ir Danijoje bei Prancūzijoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (36)