„Nesu iš tų žmonių, kurie darbus keičia greitai ir su vėjeliu, galėčiau net vadinti save gana konservatyvia šiuo klausimu. Tačiau atėjo akimirka, kai nusprendžiau padaryti greitą posūkį. Kitaip tariant, penktadienis yra paskutinė mano darbo diena pas socialdemokratus, o toliau savaitė atostogų ir vėl kai kas nauja“, – feisbuke rašė E. Samoškaitė.

Ji patikino, kad šį jos apsisprendimą lėmė ne viena priežastis „Bet kalbant trumpai – šita vieta ne man. Kai esi ne savo vietoje, dingsta pusė žavesio, viskas tampa daug sunkiau, pilkiau. Kiekviena pastanga tampa sunkesnė nei paprastai. O aš mėgstu spalvas, mėgstu bėgt visu pajėgumu ir visa širdimi“, – rašė E. Samoškaitė.

Savo įraše ji padėkojo socialdemokratų lyderiui Gintautui Paluckui ir keletui kitų socialdemokratų.
„Apskritai socialdemokratai išsiskiria vienu unikaliu bruožu: tai yra žmogiškumas. Labai linkiu tai išsaugoti“, – rašė E. Samoškaitė.

Prieš tai E. Samoškaitė yra dirbusi žurnaliste naujienų portale „Delfi“, naujienų agentūroje BNS. Ji yra baigusi politikos mokslų studijas Vilniaus universiteto Tarptautinių santykių ir politikos mokslų institute.

Kol kas E. Samoškaitė neatskleidžia, kur dirbs toliau. Taip pat kol kas neaišku, kas ją pakeis LSDP.