J. Skripal „sparčiai taisosi ir jos būklė nebėra kritinė“, sakoma Solsberio ligoninės pranešime. Jame priduriama, kad moters tėvo būklė išlieka kritinė, bet stabili.

„Su malonumu pranešu apie Julijos Skripal padėties pagerėjimą“, – sakė gydytoja Christine Blanshard, Solsberio ligoninės medicinos direktorė.

„Ji gerai reagavo į gydymą, tačiau pacientė paliekama medicinos ekspertų priežiūroje ištisą parą“, – nurodė ji.

Praėjusią savaitę teismui buvo pranešta, kad nei J. Skripal, nei jos tėvas S. Skripalis negali bendrauti su aplinkiniais.

Didžiosios Britanijos terorizmo prevencijos policija trečiadienį informavo, kad S. Skripalis buvo pirmasis, kuris susidūrė su nervus paralyžiuojančia medžiaga savo namuose Solsberyje. Ant namų paradinių durų buvo rasta didžiausia šios medžiagos koncentracija.

Policija nurodė, kad šiuo metu bylą tiria apie 250 kovos su terorizmu detektyvų ir kad šis procesas gali trukti kelis mėnesius.

Nustatyta maždaug 500 liudininkų, pareigūnai turi peržiūrėti daugiau nei 5 tūkst. valandų įrašų, kurie buvo padaryti saugumo kameromis.

Buvęs Rusijos dvigubas agentas S. Skripalis ir jo dukra kovo 4 dieną Anglijos Solsberio mieste buvo apnuodyti Sovietų Sąjungoje sukurta nervus paralyžiuojančia medžiaga „Novičiok“. Londonas dėl šio išpuolio kaltina Rusiją, tačiau ji šiuos kaltinimus neigia.