Festivalį Šiaulių katedroje pradeda mecosopranų duetas „Duo Barocco“ prancūzų kompozitoriaus Francua Kupereno Didžiosios savaitės sutemų liturgijai skirtu kūriniu. Iš viso suplanuota 10 koncertų, tarp jų ir koncertai visai šeimai.

„Įgyvendinami mūsų misiją – profesionalaus meno sklaida regione – mes festivalį išplečiame geografiškai. Pirmosios vietos, į kurias mes keliame festivalį iš Šiaulių miesto, iš Šiaulių katedros – tai Pakruojo mėlynoji sinagoga ir Žagarės dvaras“, – sakė Šiaulių valstybinio kamerinio choro „Polifonija“ vadovė Nijolė Saimininkienė.

Festivalyje skambės Lietuvos, Latvijos ir Estijos šimtmečių koncertai. Lietuvai atstovaus visas būrys garsių atlikėjų, Estijai – tarp kitų ir Elina Nečajeva, tapusi šiųmete estų atstove Eurovizijoje, Latvijai – perkusijos virtuozas Mikus Balinis

„Jis gros perkusiniais instrumentais marimba ir būgnais. Ir vėlgi ne šiaip sau jo pasirikimas buvo, nes Lietuvoje yra sena tradicija per Velykas groti būgnais taip skelbiant Kristaus prisikėlimą“, – pasakojo festivalio „Resurrexit“ koordinatorė Vita Butvilienė.

Tradicija Velykų savaitę rengti šį festivalį Šiauliuose gyvuoja bemaž 40 metų. „Resurrexit“ išvertus iš lotynų kalbos – „Prisikėlė“.