Deja, vienas stebėtojas, remiantis vietos žiniasklaida, nukentėjo nuo nuolaužų, tačiau už bokšto griovimą atsakingi pareigūnai tai neigia. Pranešama ir apie nuo smūgio išdužusius aplinkinių pastatų langus, skelbia meduza.io.

Skelbiama, kad sprogimas visgi nesunaikino kelių dešimčių metrų aukščio bokšto fragmento. Kaip informuoja televizijos kanalas ETV, likusi struktūra bus nugriauta nesprogdinant.

Kol kas nėra oficialios informacijos, ar taip niekada ir nebaigto statyti televizijos bokšto sunaikinimas vyko pagal planą. Turima duomenų, esą specialistai planavo du sprogimus: pirmasis turėjo nugriauti viršutinę dalį, o antrasis – 70 metrų aukščio pagrindo struktūrą.

Kaip galima teigti iš filmuotos medžiagos, stebėtojai greičiausiai antro sprogimo nepastebėjo, nors Uralo kasybos ir metalurgijos bendrovės, kuriai priklauso televizijos bokšto teritorija, atstovai tvirtina, kad jis nugriaudėjo praėjus kelioms sekundėms nuo pirmojo – esą „viskas vyko pagal kruopščiai parengtą planą“.

Jekaterinburge prieš tai buvo surengta vieša kampanija, kurios iniciatoriai pasisakė prieš bokšto sunaikinimą.

Daugelis vietinių televizijos bokštą įvardija kaip miesto simbolį. Kovo 23 dieną prie bokšto buvo susirinkę laisvojo laipiojimo entuziastai, bandė sutrukdyti planus statinį nugriauti, tačiau galiausiai jiems teko nusileisti žemyn.

Nugriauto televizijos bokšto vietoje ketinama statyti ledo areną ledo ritulio klubui „Avtomobilist“.

Bokšto statybos prasidėjo dar 1983 metais, tačiau 1991 metais sustabdytos, projekto taip ir nebaigus.

Televizijos bokštas buvo statomas pagal tipinį to meto projektą: analogiški pastatyti Vilniuje ir Taline, jo aukštis turėjo siekti 361 metrą. 1991 metais statyboms ėmė stigti pinigų, projektą teko įšaldyti. Bokštas taip ir liko vos 219 metrų aukščio.