Apie skandalą pranešė ir interneto žurnalas „Politico“. Jis cituoja Europos Sąjungos (ES) atstovą, teigusį, kad J. C. Junckeris susitikime buvo „įpykęs“. Kritikai kaltina J. K. Junckerį savo ligšiolinį kabineto vadovą M. Selmayrą neskaidriame procese paskyrus į įtakingą Europos Komisijos generalinio sekretoriaus postą.

Ypač Europos Parlamente šis sprendimas ir jo aplinkybės sulaukė pasipriešinimo. Iki penktadienio vakaro Europos Komisija turi pateikti atsakymus į išsamius Biudžeto kontrolės komiteto klausimus dėl personalijos.

J. K. Junckerio grasinimas atsistatydinti nuskambėjo jo Europos liaudies partijos (EPP) susitikime Briuselyje. Pasak „Politico“, pirmininkas buvo nepatenkintas nepakankama savo partiečių parama ginče dėl M. Selmayro. Tada EPP pirmininkas Josephas Daulas pareiškė, kad J. K. Junckeris neinformavo partijos apie M. Melmayro paaukštinimą.

ES šaltinių duomenimis, M. Sekmayras vasarį per kelias minutes buvo paaukštintas pareigose dukart, kad galiausiai galėtų užimti aukštą postą. Pradžioje vasario 21-ąją jis buvo paskirtas generalinio sekretoriaus pavaduotoju, o tada J. K. Junckeris iš karto paskyrė jį ligšiolinio generalinio sekretoriaus Alexanderio Italianerio, kuris kovo 1-ąją išėjo į pensiją, įpėdiniu.

Kritikai reiškia abejones ir dėl paskyrimo procedūros korektiškumo, ir dėl 47-erių M. Selmayro tinkamumo užimti šias pareigas.