„Sveikinu tą šnekėjimą, kad organizacija turėtų būti atvira, skaidri, nes tai yra mokesčių mokėtojų pinigai. Tikiuosi, kad taip ir atsitiks“, - trečiadienį Eltai sakė R. Karbauskis.

Jo nuomone, naujoji LRT vadovė turi puikų šansą, bendradarbiaujant su LRT veiklą tiriančia Seimo komisija, išspręsti tas problemas, kurios kaupėsi dešimtmečiais.

„Aš manau, kad dabar naujoji vadovė turi puikų šansą dėl to, kad yra sudaryta Seimo komisija, kuri tiria finansinę LRT padėtį. Tai yra puikus šansas pasinaudoti tuo, ką Seimo komisija jau mato, ką tiria, pasinaudoti ta medžiaga, kad bendradarbiaujant su komisija suprastų tas problemas, kurios per dešimtmečius kaupėsi, iš tikrųjų išspręsti jas“,- sakė R. Karbauskis.

Kaip ELTA jau skelbė, naująja nacionalinio transliuotojo LRT vadove tapo buvusi portalo delfi.lt vyriausioji redaktorė M. Garbačiauskaitė-Budrienė. Ji transliuotojui pradės vadovauti balandžio pradžioje.

Naujoji LRT vadovė po išrinkimo tikino sieksianti skaidrumo ir efektyvumo bendrovėje. Pasak jos, LRT turėtų būti inicijuotas veiklos bei finansinis auditas.