Vyrai skundžiasi moterimis, moterys keikia vyrus, tačiau kam to reikia? Kodėl „purvini skalbiniai“ ir visi vaikiški „asmeniniai suvokimai“ turi būti keliami į spaudos tinklapius lyg kokia nors didžiausia sensacija?

Ar tai neturėtų būti tik dviejų žmonių reikalas? Mano nuomone, žmonės santykiuose turi nustoti vienas kitam „knisti protą“ viešai. Tai nėra nei mamos, nei tėčio, nei tetos, nei šimtų skaitytojų reikalas. Taip, žinoma, smagu pasiskaityti, kaip kokia nusivylusi namų moteriškaitė peikia savo vyrą ar buvusį draugą, kad jis nebuvo jai toks ar anoks, kad jis nedarė to ar ano, bet ar tai normalu? Nenormalu ir negarbinga.

Jei moteris ar vyras turi bent kiek sveiko proto, jei yra suaugęs – niekada nekels kvailų komentarų, kokie blogi jos ar jo santykiai buvo. Nelygins ir dviejų žmonių. Kiekvienas juk esame skirtingas. O didžiausia viso šito negatyvumo paskata yra kantrybės stoka. Galbūt esu jauna, nesuprantinga ir visokia, kokia tik norite, kad būčiau jūsų akyse, bet man yra sunkiai suvokiamas dalykas pasakyti žodžius „pamilau kitą“ ar nebematau mūsų ateities, kai su žmogumi praleidi bent kelerius savo gyvenimo metus.

Jei jau nepalikai per metus, nepametei per antrus dėl dalykų, kurių negali pakęsti, tai kodėl turi tą skelbt viešai, o ne bandyti vėl įsimylėti žmogų ir keistis pats?

Manau, kad šių dienų visuomenei labiausiai stinga mąstymo. Mylėjai? Myli? Kovok. Kovok su savimi ir savo kipšais, kad vėl matytum žmogų, kuris tave sužavėjo savo unikalumu. Nesikišk į kitų santykius ir nebūk trečias asmuo juose. Mylėk ką turi, nevogdamas kas tau nepriklauso, o skatink mylėti ne kitą, o save patį. Skatink save išmokti mylėti.

Juk yra tam geras posakis „purvinų skalbinių nekelk į viešumą“ bei „niekas kitas už tave neišmoks mylėti, o kai išmokysi save mylėti kitą, tai ir kitas išmoks tave mylėti“.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Norite paprieštarauti autoriui? Arba išsakyti savo nuomonę? Rašykite el. p. pilieciai@delfi. lt.