Pasak „Fox News“ šaltinių, L. Kudlowas priėmė jam pateiktą pasiūlymą užimti šias pareigas. Televizijos kanalas CNN anksčiau skelbė, kad šio specialisto kandidatūra neįprasta tuo, jog jis palaiko G. Cohno pažiūras, - pastarasis pasisakė prieš JAV importo muitų įvedimą plienui bei aliuminiui. Jo požiūris kiek sušvelnėjo po to, kai D. Trumpas užsiminė apie galimybę kai kurioms valstybėms taikyti išimtis.

70-metų L. Kudlowas yra garsus JAV analitikas ir politikos apžvalgininkas, anksčiau dirbęs CNBC televizijoje. Be to, jis dažnai publikuoja savo analitinius straipsnius JAV spaudoje ir įvairiuose tinklalapiuose. Iki šiol L. Kudlowas prezidentui patarinėjo neformaliai, o 2016-ųjų rinkimų kampanijos metu buvo būsimojo prezidento patarėjas mokesčių politikos klausimais.

Praėjusią savaitę Baltųjų rūmų patarėjas ekonomikos klausimais G. Cohnas, priešindamasis prezidento D. Trumpo planams apmuitinti plieną, aliuminį ir europietiškus automobilius, pasitraukė iš savo pareigų. Jo manymu, toks D. Trumpo sprendimas buvęs klaidingas. Jis įtikinėjo Baltųjų rūmų vadovą aklai neklausyti protekcionistinių priemonių šalininkų. Viešai nei G. Cohnas, nei Baltieji rūmai nepripažino, kad jo atsistatydinimą lėmė nesutarimai dėl importo muitų metalams, tačiau daugelis JAV žiniasklaidos priemonių, remdamosi administracijos šaltiniais, skelbė, kad patarėjo atstatydinimas buvusi savotiška protesto forma.