1. Jie pripažįsta, kad jiems patinka tikrai ne kiekvienas žmogus.

Anksčiau ar vėliau susidursite su žmogumi, kurio nuomonė vienu ar kitu klausimu bus absoliučiai priešinga. Protingi žmonės tai supranta. Jie taip pat žino, kad konfliktai ar nesutarimai gali būti netgi naudingi, nes jie atspindi nuomonių įvairovę, rašo svetainė redler.ru.

Jeigu jums žmogus nepatinka, tai dar nereiškia, kad jis yra blogas asmuo. Galbūt jūsų požiūriai išsiskiria, tačiau ginčuose kartais gimsta nauji sprendimai. Po to, kai suprantate, kad negalite visiems patikti ir įtikti, jūsų emocijos liks antrame plane ir tai padės išmokti įsiklausyti ir į kitas nuomones.

2. Jie kantriai reaguoja į tai, kas jiems nepatinka.

Žinoma, galima audringai reaguoti į kiekvieną jums nemalonaus žmogaus veiksmą ir erzintis dėl kiekvienos smulkmenos, tačiau vis dėlto pasistenkite būti kantresni.

Bendraukite su žmonėmis, kurie nebijo ginčytis. Tai nėra paprasta, bet verta. Tokie žmonės meta iššūkį ir mus provokuoja, bet tai padeda siekti tikslų ir judėti pirmyn. Turėkite galvoje, kad ir jūs nesate tobulas, bet aplinkiniai jus vis tiek kenčia.

3. Jie būna mandagūs.

Nepaisant to, kokius jausmus jaučiate jums nepatinkančio asmens atžvilgiu, tas žmogus į jus reaguos veikiausiai taip pat, kaip ir jūs į jį. Jei būsite grubus, greičiausiai sulauksite ne mažiau grubaus atsako. Saugokite savo reputaciją ir elkitės mandagiai, neleisdami emocijoms jus užvaldyti.

4. Jie supranta, kad kiekvienas žmogus elgiasi savaip.

Kartais iš aplinkinių mes tikimės pernelyg daug. Kažkodėl egoistiškai manome, kad kiti žmonės tam tikromis aplinkybėmis pasielgs lygiai taip pat, kaip ir mes, ar pasakys tą patį, ką ir mes. Tačiau yra ne taip. Tikėdamiesi iš žmonių tokio paties elgesio, iš anksto pasmerkiate save nusivylimui ir nevilčiai.

Nusiteikite tam, kad kiekvienas asmuo elgiasi savaip. Kitą kartą būsite geriau psichologiškai pasirengę ir aplinkinių žmonių įpročiai netaps jums siurprizu. Protingi žmonės taip elgiasi nuolat, todėl jų nestebina kitų žmonių poelgiai.

5. Jie analizuoja save.

Užuot eilinį kartą supykę ant žmonių, pasistenkite paanalizuoti, kodėl taip reaguojate. Kartais tai, kas mums nepatinka kitų žmonių elgesyje, būna būdinga mums patiems. Tie žmonės tiesiog užgauna mūsų pačių skausmingas vietas.

Pasistenkite užčiuopti savo skausmingus taškus. Kitą kartą tai padės numatyti, sušvelninti ar net pakeisti savo reakciją. Atminkite, kad lengviau yra pakeisti savo požiūrį, santykius ir elgesį, negu kitą žmogų.

6. Jie sustoja ir giliai įkvepia.

Kai kurių žmonių įpročiai gali mus tiesiog siutinti. Gali būti, kad jūsų kolega nuolat nesuspėja laiku atlikti užduočių, ar turite pažįstamą, kuris siaubingai erzina kvailais pokštais.

Užuot eilinį kartą žudę savo nervines ląsteles, sustokite ir giliai įkvėpkite. Tai padės nusiraminti ir užkirs kelią pernelyg emocingai reakcijai. Tuomet galėsite pasitelkti protą.

7. Jie sako tai, ko jiems reikia.

Jei kai kurie žmonės nuolat jus įžeidžia, pabandykite ramiai su jais apie tai pakalbėti. Venkite kaltinančių frazių ir naudokite konstrukciją „Kai jūs..., aš jaučiuosi...“. Pavyzdžiui, „kai jūs susirinkimo metu mane pertraukiate, jaučiuosi taip, tarsi nevertintumėte mano nuomonės“. Tuomet pasinaudokite momentu ir palaukite atsakymo.

Gali būti, kad nustebsite sužinoję, jog kitas žmogus paprasčiausiai nesuprato, jog dar nebaigėte savo kalbos, arba jūsų kolega buvo taip sujaudintas savo naujos idėjos, kad entuziastingai jus pertraukė.

8. Jie moka išsaugoti distanciją.

Jei visi metodai buvo neveiksmingi, tuomet protingi žmonės tiesiog stengiasi tarp savęs ir jiems nepatinkančio asmens išsaugoti distanciją. Tiesiog eikite savo keliu. Tačiau gali būti, kad ateityje pajusite norą ir galimybę pagerinti santykius su šiuo žmogumi, todėl pernelyg toli neatsitraukite.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (64)