Produktai:
2 stiklinės graikinių riešutų,
200 g juodojo šokolado,
4 kiaušiniai,
150 g cukraus,
200 g miltų,
100 g sviesto,
2-3 lašai vanilės ekstrakto.
Graikinius riešutus padžiovinkite įkaitintoje iki 180 laipsnių orkaitėje. Juodąjį šokoladą ištirpinkite. Kiaušinius suplakite su cukrumi, įlašinkite vanilės ekstrakto, supilkite miltus. Į ištirpusį šokoladą supilkite ištirpintą sviestą. Gautą masę supilkite į tešlą, sudėkite graikinius riešutus ir gerai sumaišykite. Tešlą sudėkite į išteptą sviestu formą, kepkite orkaitėje keturiasdešimt minučių, paskui supjaustykite dalimis ir pertepkite šokoladiniu kremu.
Šokoladinis kremas:
100 g juodojo šokolado,
70 g sviesto,
vanilės ekstrakto,
100 g cukraus pudros,
2-3 šaukštai pieno.
Šokoladą ištirpinkite, sudėkite ištirpintą sviestą, įlašinkite vanilės ekstrakto, supilkite cukraus pudros ir kruopščiai išmaišykite. Jei kremas per daug tirštas, įpilkite kelis šaukštus pieno.