Produktai:

2 stiklinės graikinių riešutų,
200 g juodojo šokolado,
4 kiaušiniai,
150 g cukraus,
200 g miltų,
100 g sviesto,
2-3 lašai vanilės ekstrakto.

Graikinius riešutus padžiovinkite įkaitintoje iki 180 laipsnių orkaitėje. Juodąjį šokoladą ištirpinkite. Kiaušinius suplakite su cukrumi, įlašinkite vanilės ekstrakto, supilkite miltus. Į ištirpusį šokoladą supilkite ištirpintą sviestą. Gautą masę supilkite į tešlą, sudėkite graikinius riešutus ir gerai sumaišykite. Tešlą sudėkite į išteptą sviestu formą, kepkite orkaitėje keturiasdešimt minučių, paskui supjaustykite dalimis ir pertepkite šokoladiniu kremu.

Šokoladinis kremas:

100 g juodojo šokolado,
70 g sviesto,
vanilės ekstrakto,
100 g cukraus pudros,
2-3 šaukštai pieno.

Šokoladą ištirpinkite, sudėkite ištirpintą sviestą, įlašinkite vanilės ekstrakto, supilkite cukraus pudros ir kruopščiai išmaišykite. Jei kremas per daug tirštas, įpilkite kelis šaukštus pieno.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją