Paraiškas dalyvauti LRT vadovo konkurse kandidatai galėjo teikti iki trečiadienio 17 val. LRT tarybos referentė Irena Čyvienė DELFI sakė, kad sulaukta 12 paraiškų.

Prieš 5 metus į LRT vadovus pretendavo 7 kandidatai.

Kandidatų pavardės neatskleidžiamos, jų nematyti ir ant LRT pristatytų vokų su dokumentais, tačiau viešai apie savo kandidatavimą jau paskelbė politikos apžvalgininkė, ilgametė DELFI vyriausioji redaktorė Monika Garbačiauskaitė-Budrienė ir buvęs agentūros BNS redaktorius Artūras Račas. Apie kandidatavimą trečiadienį feisbuke pareiškė ir prodiuseris Kristupas Krivickas.

Dabartinio LRT generalinio direktoriaus Audriaus Siaurusevičiaus kadencija baigiasi balandį. Jis ir trečiadienį DELFI neatskleidė, ar siekia trečios kadencijos.

Kovo 6 d. LRT tarybos posėdyje bus plėšiami vokai su kandidatų pareiškimais ir tikrinama, ar jie atitinka formalius konkurso reikalavimus. Tada taryba susitiks su kiekvienu iš kandidatų ir slaptai balsuos. Kad LRT vadovas būtų išrinktas, už jį turi balsuoti daugiau kaip pusė iš 12 tarybos narių.

Nė vienam iš pretendentų nesurinkus daugiau nei pusės visų LRT tarybos narių balsų, tame pačiame LRT tarybos posėdyje skelbiamas pakartotinis slaptas balsavimas dėl dviejų daugiausiai balsų surinkusių pretendentų. Jeigu keli pretendentai surenka vienodą didžiausią balsų skaičių, pakartotinai slaptai balsuojama dėl šių kandidatų. Jeigu antrojo balsavimo metu nėra nustatomas laimėtojas, artimiausiame LRT tarybos posėdyje yra priimamas sprendimas dėl naujo konkurso skelbimo. Tokiu atveju LRT taryba paveda LRT generalinio direktoriaus pareigas einančiam arba kitam asmeniui laikinai eiti LRT generalinio direktoriaus pareigas iki naujo generalinio direktoriaus paskyrimo.

LRT tarybos patvirtintuose reikalavimuose numatyta, kad kandidatas į LRT vadovus turi turėti magistro arba jam prilygintą laipsnį, turi mokėti lietuvių kalbą ir dar bent vieną iš Europos Sąjungos oficialių kalbų. Taip pat reikalaujama turėti ne mažesnę kaip 5 metų vadovaujamo darbo patirtį.

Apie ketinimus dalyvauti konkurse į LRT generalinius buvo užsiminęs žurnalistas ir prodiuseris E. Jakilaitis, tačiau jam kelią kandidatuoti užkirto reikalavimas turėti magistro laipsnį.

LRT generalinį direktorių rinks iš 12 asmenų sudaryta LRT taryba. Rinkimų data dar nėra paskelbta.

LRT tarybai priklauso dailėtyrininkė Jolita Jablonskienė, poetas, eseistas, vertėjas Kornelijus Platelis, Kauno arkivyskupijos atstovas spaudai Darius Chmieliauskas, žurnalistas, rašytojas Liudvikas Gadeikis, signataras Vytautas Plečkaitis, dailininkas Raimondas Savickas, teisininkė Giedrė Lastauskienė, žurnalistė Dalia Kutraitė Giedraitienė, Vilniaus universiteto profesorė Vilija Targamadzė, teisininkas Andrius Puksas, Mykolo Romerio universiteto profesorius Darijus Beinoravičius. Tarybai vadovauja Vilniaus universiteto profesorius Žygintas Pečiulis.