Keliomis valandomis anksčiau D. Papadimitriou žmona Rania Antonopoulos buvo pašalinta iš jaunesniojo darbo ministro posto dėl prieštaringai vertinamų būsto nuompinigių.

Skandalas yra neparankus vyriausybei, žadėjusiai išgyvendinti valstybės išlaidavimą ir graikams padidinusiai mokesčius bei sumažinusiai pašalpas.

D. Papadimitriou ir R. Antonopoulos dirbo Jungtinėse Valstijose ir buvo garsūs ekonomistai, o vėliau pasiėmė nemokamų atostogų ir grįžo į Graikiją prisidėti prie vyriausybės. Jų nuolatiniai namai liko JAV.

Praėjusią savaitę paaiškėjo, kad R. Antonopoulos, kuri turi nemažą asmeninį turtą, paprašė 1 tūkst. eurų mėnesinės išmokos būstui, kuri skiriama Atėnuose nuolatinio būsto neturintiems vyriausybės nariams.

Šį kontroversiją sukėlusį dalyką atskleidė opoziciją remiantis dienraštis „Eleftheros Typos“.

Pirmadienį R. Antonopoulos sakė, kad per dvejus metus gavo 23 tūkst. eurų ir techniškai turėjo teisę tai daryti.

„Niekada neketinau įžeisti graikų“, – sakoma jos pareiškime.

„Suprantu, kad mano finansinė padėtis, atsispindinti mano mokesčių deklaracijoje, padidino visuomenės pasipiktinimą“, – pridūrė ji.

Ji ir jos sutuoktinis užima aukštas pareigas Niujorke įsikūrusiame Bardo koledžo Levy ekonomikos institute.

2015 metais R. Antonopoulos deklaravo akcijų už 340 tūkst. dolerių (276 tūkst. eurų) ir metines 70 tūkst. eurų pajamas.

D. Papadimitriou 2015 metais deklaravo maždaug 2,7 mln. dolerių (2,2 mln. eurų) vertės vertybinių popierių portfelį ir daugiau kaip 450 tūkst. dolerių (365,3 tūkst. eurų) pajamas.