Rungtynės su „Olympiakos“, į kurias visi bilietai parduoti dar prieš kelias dienas, „Žalgiriui“ bus paskutiniu Eurolygos maču pirmajame rate.

Žalgiriečiai (9 pergalės/5 pralaimėjimai) šiuo metu su Stambulo „Fenerbahče“ dalijasi 4-5-ą vietas.

Turnyro rikiuotėje graikai su 11 pergalių ir 3 pralaimėjimais dalijasi 1-2 vietą su Maskvos CSKA.

Grėsmingasis graikų klubas kiekvieną sezoną demonstruoja stabilų žaidimą ir yra laikomas rimtu pretendentu į finalinį turnyro ketvertą.

Praėjusį sezoną „Olympiakos“ kovoje dėl čempiono vardo nusileido Stambulo „Fenerbahče“, o per pastaruosius 6-ius metus tik dukart nežaidė Eurolygos finaluose.

Tiesa, antrąją Kalėdų dieną pasirodė pranešimas, kad prie traumuotų Giorgio Printezio ir Nikolos Milutinovo prisidėjo treniruotės metu čiurną susižeidęs Vangelis Mantzaris.

Vyriausiasis Pirėjo „Olympiakos“ treneris Ioannis Sfairopoulas oro uoste Krepšinis.lt patvirtino, kad iš pagrindinės komandos sudėties ketvirtadienį ant „Žalgirio“ arenos parketo neišbėgs net penki krepšininkai.

Rungtynes su „Žalgiriu“ praleis Giorgias Printezis, Nikola Milutinovas, Dimitrios Agravanis, Kimas Tillie ir Vangelis Mantzaris.

„Laukia sunkios rungtynės. „Žalgiris“ puiki komanda, turinti gerus žaidėjus, jie aiškiai žino savo vaidmenį aikštėje. Kauniečiai didelį dėmesį skiria gynybai. Puolime prisitaiko prie varžovų gynybos bei ieško geriausių progų mesti“, – Krepšinis.lt kalbėjo I. Sfairopoulas.

Graikų strategas negailėjo gerų žodžių kauniečių komandai.

Pasak jo, „Žalgiris“ tobulėja su kiekvienu sezonu ir nieko nuostabaus, kad skina pergales stipriausiame krepšinio turnyre Europoje.

„Žalgiris“ laimėjo pastaruosius 4-is mačus Eurolygoje, šioje serijoje nukaudamas ir tokius grandus kaip Atėnų „Panathinaikos“ ir Stambulo „Fenerbahče“. Tuo metu „Olympiakos“ laimėjo 7 pastarąsias dvikovas iš 8.

„Man nėra staigmena toks „Žalgirio“ žaidimas ir rezultatai turnyro lentelėje. Jau praeitais metai jie buvo geri, o šį sezoną žaidžia dar geriau, dar solidžiau kaip komanda. Kauniečiai turi puikų trenerį, gerą sudėtį, jie yra gera komanda ir žaidžia kaip komanda. Tai yra labai svarbu.

Aš žinau, kad ketvirtadienį arena bus pilna. Man patinka žaisti pilnose arenose, ypač čia, Lietuvoje. Gerbiu lietuvius ir Lietuvą, kaip krepšinio šalį. Žmonės čia gyvena šia sporto šaka, žinau tai puikiai, turiu daug draugų lietuvių. Bus tikrai nuostabu žaisti pilnoje arenoje“, - sakė I. Sfairopoulas.

Rungtynės Kauno „Žalgirio“ arenoje prasidės 20.00 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (25)