Tatarstano vidaus reikalų ministerijos atstovas spaudai pranešė, kad šiuo metu policija tiria kelias šių žudynių motyvų versijas.

"Kalbama, kad vienas vaikinų gavo draugės laišką, kuriame ji pranešė ketinanti tekėti už kito, tačiau oficialiai apie motyvus mes nieko nežinome", - teigė jis.

Uljanovsko srities Vidaus reikalų valdybos vadovas Valerijus Lukinas antradienį vykusioje spaudos konferencijoje sakė, kad "kariai prieš pabėgdami visą naktį girtavo ir nebesuvokė, ką daro, o kraujo klanai skatino juos elgtis sadistiškai".

Incidentą jis aiškino nepakankama kontrole karinėje dalyje ir silpnu auklėjamuoju darbu, taip pat tuo, kad ginklai buvo lengvai prieinami.

Kalašnikovais ginkluoti dezertyrai pirmadienį paliko netoli Uljanovsko miesto esantį dalinį, o vėliau nuvarytu automobiliu nuvyko į kaimyninį Tatarstaną.

Maždaug 21-23 metų amžiaus Almazą Šagejevą ir Michailą Suchorukovą pareigūnai susekė nedideliame kaimelyje, kai jų automobilis įvažiavo į daubą.

Prieš tai įsiveržę į du postus, jie nušovė penkis milicininkus ir dar du sužeidė, o vėliau nuvarė milicijos automobilį, Rusijos televizijai pasakojo vidaus reikalų ministro pavaduotojas Rafilas Nogumanovas.

Dezertyrams įsisiautėjus žuvo keturi milicininkams bandę padėti civiliai gyventojai, teigė jis.

Panašūs incidentai retai pasitaiko desantininkų pajėgose, kurias gynybos ekspertai laiko geriausiai apmokytomis Rusijos kariuomenėje.

Tačiau Rusijos ginkluotose pajėgose dažnai pasitaiko dezertyravimų bei smurto protrūkių, kai naujokai neatlaiko įprastais tapusių žeminančių kankinimų ir ritualų.

Rusijos karių motinų komitetas praėjusį mėnesį pranešė, kad kasmet šalyje nuo sumušimų, nesveikos mitybos ir ligų miršta 3500 kareivių.