Savaitgaliais ir renginių metu Raudondvario dvaras tampa didžiausiu traukos centru Kauno rajone. Nedarbo dienomis čia galima sutikti gausybę žmonių, atvykusių ramiai ir šventiškai praleisti laiko. Susirinkusiuosius stebina šviesų ir vaizdo instaliacijos, Kalėdinė prakartėlė, o norintys pasistiprinti ar susišildyti buriuojasi eilėse prie cukrainės.

Dvaro teritorijoje veikia Kalėdų miestelis, kuriame galima įsigyti ne tik saldžiausių gardėsių, bet ir rankų darbo gaminių, puikiai tinkančių norintiems nustebinti originaliomis kalėdinėmis dovanėlėmis savo artimuosius ar draugus.

Kalėdinių namelių čia kur kas mažiau nei miesto centre, tačiau kiekvienas iš jų savaip unikalus, todėl kiekviename namelyje galima atrasti kažką naujo. Visi aktyvaus poilsio mėgėjai laiką leidžia ant ledo. Veikianti čiuožykla kviečia išmėginti savo čiuožimo įgūdžius.

Su šeima dvaro teritorijoje vaikštinėjantys Tomas ir Asta negailėjo komplimentų Raudondvario kalėdiniam miesteliui.

„Šiais metais pirmą kartą čia lankomės, tai galiu pasakyti, kad čia kaip pasakoj. Labai gražu, daug žmonių, net sunkiai radome kur mašiną prisiparkuoti. Norintiems ramiai ir smagiai praleisti laiką vertėtų čia apsilankyti“, – kalbėjo Asta.

„Dabar vaikai nuėjo čiuožti, o mes traukiame link cukrainės, išgersim karštos arbatos, planuojam dar pasivaikščioti, apžiūrėti papuošimus, gal ką ir nusipirksime“, – pasakojo Tomas.

Lygindamas pagrindines miesto ir rajono egles vyras negailėjo kritikos Kauno Rotušės aikštėje stovinčiai žaliaskarei.

„Galiu drąsiai sakyti, kad tiek papuošimai, tiek pačia eglute, Raudondvaris perspjovė miesto centrą. Kam tie gremėzdiški kubai ir pigios karuselės?“, – klausė vyras.

Su drauge pasigrožėti papuošimai atvykusi Birutė nekritikavo pagrindinės miesto eglės, tačiau pripažino, kad Raudondvaryje visiškai kitokia atmosfera.

„Buvome ir Kauno centre, viskas labai neblogai, tačiau čia visai kitas reikalas. Vien tik dvaro atmosfera kiek prideda. Čia ir ramiau, ir gamta. Tikrai geriau nei mieste“, – teigė moteris.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (59)