"Šiandien arba rytoj Valerijus Trojanovas išskris į Kaliningradą, o paskui kariniu lėktuvu - į Levašovo aerodromą (Leningrado sritis). Ginkluotųjų pajėgų vadovybė pasirūpins, kad Trojanovas maksimaliai operatyviai pasiektų įgulą. Namuose (Lodeinojė Polė) Trojanovas, manau, bus jau rytoj", - sakė V.Sidorinas.

Pasak jo, regiono gubernatorius Valerijus Serdiukovas žadėjo "maksimaliai prisidėti sprendžiant Valerijaus Trojanovo reabilitacijos ir socialinius buitinius klausimus".

V.Sidorinas taip pat pridūrė, kad ketvirtadienį mokytojai ir klasės draugai, sužinoję apie V.Trojanovo išlaisvinimą, pasveikino du jo vaikus, besimokančius vienoje iš miesto mokyklų. "Jau suplanuota, kad Valerijus Trojanovas surengs Lodeinojė Polė mokyklose patriotines pamokas", - pabrėžė gubernatoriaus spaudos tarnybos vadovas.

Anksčiau Rusijos gynybos ministras Sergejus Ivanovas žurnalistams yra sakęs, jog V.Trojanovas gali būti pristatytas apdovanojimui.

Lietuvos generalinė prokuratūra ketvirtadienį nutraukė ikiteisminį tyrimą dėl tarptautinių skrydžių taisyklių pažeidimo ir panaikino V.Trojanovui taikytą namų areštą.

Lėktuvo pilotui buvo pateikti įtarimai dėl tarptautinių skrydžių taisyklių pažeidimo. Jam buvo skirtas namų areštas. V.Trojanovas gyveno viename Vilniaus viešbutyje kartu su po nelaimės į Lietuvą atvažiavusia žmona.

Naikintuvo katastrofą tyrusi tarpžinybinė komisija konstatavo, jog "Su-27" įskridimą į Lietuvos oro erdvę ir sudužimą nulėmė "techninių, organizacinių ir žmogiškų veiksmų visuma".