Tačiau veliau sužinojote, kad jūsų vagina yra gana tampri ir lanksti: galiausiai ji gali prasiplėsti tiek, kad joje tilptų tiek tamponas, tiek penis, tiek naujagimis. Nepaisant to, kiek esate išprususi moters anatomijos srityje, retkarčiais vis tiek iškyla klausimų, kas vyksta jūsų viduje, ypač kalbant apie seksą. Vienas iš klausimų, kuris gali kirbėti jūsų galvoje, yra šis: ar gali būti, kad nuo sekso išsitampys mano vagina?

Trumpai tariant: beveik ne. „Vagina iš esmės yra guminis raumuo, kuris sekso metu išsitempia, o vėliau grįžta prie savo originalios formos ir dydžio“, – „Women`s Health“ sakė Niujorke dirbanti ginekologė Michelle Metz.

Patį pirmą kartą, kai pasimylite, gali įvykti šiokių tokių vaginos dydžio pokyčių. „Paprastai praplyšta audinio žiedas, kuris vadinama nekaltybės plėve. Tai kartais gali sukelti nežymų kraujavimą, – teigė ji. – Taigi vaginos anga praplatėja “.

Vaginos sienelė gali prasitempti, jei mylitės su skirtingo dydžio partneriais, aiškino M. Metz. Tačiau, kaip jau buvo minėta, po visko ji paprastai grįžta prie ankstesnės formos. „Beveik neįmanoma, kad vien tik seksas visam laikui ištampytų jūsų vaginą“, – teigė M. Metz.

Nors jūsų intymioji vietelė neliks išplatėjusi visam laikui, kartais galite pajusti skausmą ar mažus įplišimus, pažymi ji. „Tai ženklas, kad vaginos audiniai buvo šiek tiek pertempti“, – sako ginekologė.
Nors dėl to nerimauti neverta, veikiausiai jums reikėtų kreiptis į ginekologę, jei kiekvieną kartą sekso metu jaučiate didelį diskomfortą. M. Metz sako, kad kai kurioms moterims, turinčioms mažesnes vaginas, ji naudoja laipsnišką vaginos plėtiklį, kuris padeda kūnui priprasti prie vis didesnių diametrų. „Kartais siunčiu pacientes ir pas pilvo dugno ekspertus“, – teigė ji.

M. Metz priduria, jog kartais sunkumus mylintis kelia rimtesnės medicininės bėdos: „Jums tikrai reikėtų pasikonsultuoti su ginekologu, nes kai kuriais atvejais būna reikalingos chirurginės korekcijos“.

Tačiau net tais atvejais, kai nebūna jokių medicininių problemų, kai kurios moterys po lytinių santykių gali jausti diskomfortą ir skausmą, ypač jei jų partneris yra dosniai apdovanotas gamtos. Jei jums sunku mėgautis seksu su didesniu partneriu (ir netgi norėtumėt, kad jūsų vagina būtų šiek tiek platesnė), tokiais atvejais taip pat galite imtis kelių veiksmų. M. Metz pataria dažniau ir ilgiau mylėtis, kad padidėtų jūsų vaginos elastingumas ir tamprumas. Taip pat galite iš pradžių paeksperimentuoti su sekso žaislais ir tik po to mylėtis su partneriu.

Taigi, jei nerimaujate, kad jūsų intymi vietelė liks ištampyta, šioje vietoje turime jus sustabdyti. Išvada, anot M. Metz: „Beveik neįmanoma, kad vien tik seksas visam laikui ištampytų jūsų vaginą“
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (537)