Benediktas Vanagas – žinomiausias šalies lenktynininkas, nuolatinis Dakaro ralio dalyvis. Jis taip pat vadovauja didžiausiai sporto rinkodaros įmonei Lietuvoje „Pitlane“, o pernai buvo pripažintas geriausiu Lietuvos sporto vadybininku. B.Vanago įsitikinimu, didelių pergalių ir sporte, ir versle pasiekti įmanoma, kasdien darant daugiau nei atrodytų, kad reikia, rašoma pranešime spaudai.

Komandos „General Financing team Pitlane“ pilotas žino, kad gyvenime užgrūdina ne tik laimėjimai, tačiau ir pralaimėjimai, o įgytos kompetencijos ir šeima padeda nenukrypti nuo išsikeltų tikslų.

„Norint išlikti konkurencingu, privalu kasdien mokytis ir nuolat išeiti už savo komforto zonos ribų. Verslumo kompetencijų reikia ne tik darbe, tačiau, iš esmės, visose gyvenimo sferose, kuriose norime pasiekti asmeninių ir kolektyvinių rezultatų. Tiesa, Vanagų giminėje, kaip dažnai juokauju, yra vyraujantis genas – aistra daryti tai, kas labiausiai patinka. Mano senelis buvo ūkininkas, tėtis – dirigentas, mama – gydytoja, sesuo – menotyrininkė, o aš lenktyniauju. Mes visi labai skirtingi, tačiau savo gyvenime įdedame daugiau pastangų nei statistinis lietuvis“, – įsitikinęs B.Vanagas.

Spalio 14-ąją ISM Vadybos ir ekonomikos universitete vyks kasmetinė moksleivių konferencija „Moksleivių universitetas“. Vienas labiausiai laukiamų šių metų konferencijos pranešėjų – puikiai pažįstamas lenktynininkas B.Vanagas – su jaunuoliais iš visos Lietuvos pasidalys asmenine patirtimi apie tai, kaip siekti didžiausių gyvenimo pergalių sporte ir versle, atskleis, kaip verslumo kompetencijas pritaikyti kasdienėje veikloje.

„Lenktynininku tapau todėl, kad tiesiog norėjau juo būti. Esu gana užsispyręs ir, manau, būtent todėl man pavyko pasiekti visų savo užsibrėžtų tikslų. Žiūrint į mano gyvenimo kelią, anksčiau ar vėliau įvykdau visus išsikeltus planus. Žinau, kad nėra nieko neįmanomo. Tačiau drauge puikiai suprantu, kad kaina, kurią sumoku, eidamas savo svajonių link, galbūt yra milžiniška“, – sako B.Vanagas.

Aktyviai visuomeniniame gyvenime dalyvaujantis lenktynininkas neslepia dėkingumo savo tėvams, kurie visada skatino siekti svajonių, nespaudė rinktis populiarios profesijos, o palaikė kryptingai einant link užsibrėžtų tikslų. Tad ir diskutuodamas su moksleiviais jis ketina pasidalyti asmenine patirtimi bei patarti, kaip pasirinkti savo kelią. B.Vanagas konferencijoje diskutuos tema „Sėkmės formulė kelyje – ar ji egzistuoja?“.

„Visi turime tą vidinį žinojimą, kuo vis tik norėtume tapti ateityje. Kartais gal ir silpną, tačiau turime jo paisyti. Mūsų sūnus nepasirinko sporto, o pakrypo į verslą – studijuoja Verslo vadybos ir analitikos programą ISM Vadybos ir ekonomikos universitete. Jis vis dar ieško savęs gyvenime, na, o mūsų, tėvų, tikslas – suteikti jam geriausius įmanomus tolesnio kelio pagrindus“, – sakė B.Vanagas.

Jau septynerius metus ISM Vadybos ir ekonomikos universiteto organizuojamas ISM „Moksleivių universitetas“ šiemet kviečia į 9–12 klasių moksleiviams skirtą konferenciją. Jos metu jaunuoliai turės galimybę praplėsti akiratį, įgyti naujų vadybos, komunikacijos, rinkodaros, politikos ir ekonomikos žinių. Šiais metais ISM „Moksleivių universitete” pranešimus skaitys žymūs verslo, visuomenės veikėjai ir savo srities profesionalai.

Dalyviams, išklausiusiems visus pranešimus, bus įteikti ISM „Moksleivių universiteto“ pažymėjimai, pridedantys net 0,15 balo stojant į ISM Vadybos ir ekonomikos universitetą.

Daugiau apie konferenciją galite sužinoti čia: http://moksleiviuuniversitetas.lt/

Tiesioginę vaizdo transliaciją kviečiame stebėti „Delfi TV“: Transliacijos laikas: 10:00–12:00 val.; 13:00–16:00 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)