„Lietuvos rytas“ du kėlinius svaidė pro šalį tiek iš dviejų, tiek iš trijų taškų zonos, o sukurti problemų varžovams savoje aikštės pusėje sugebėjo tik paskutiniame ketvirtyje.

23-ią minutę baskų pranašumas siekė net 19 taškų (55:36). Akistatai artėjant į pabaigą spurtavę vilniečiai buvo priartėję 5 taškų skirtumu, bet rimčiau pakutenti nervų oponentams nesugebėjo.

Ispanijos klubas laimėjo kovą dėl atšokusių kamuolių 42:30.

Dvikovą buvo pristabdęs švieslentės gedimas, dėl kurio trečias kėlinys vėlavo apie 20 minučių. Tai jau antra tokia technikos išdaiga „Siemens“ arenoje per 4 dienas.

Šeimininkai sėkmingiau pradėjo rungtynes ir pirmavo 8:4. Bilbao ekipą timptelėjo 33-ejų Axelis Hervelle, pelnęs 5 taškus iš eilės. Į aikštę po keitimo buvo mestas ir kitas nepamainomas svečių veteranas 37-erių Alexas Mumbru. Kėlinio pabaigoje „Lietuvos ryto“ gynėjo Jimmy Barono taiklūs metimai buvo grąžinę vilniečiams nedidelę persvarą, bet paskutinį žodį tarė baskai – 25:26.

„Basket“ ir po pertraukėlės pernelyg lengvai skrodė varžovų gynybą, o vilniečiai neblizgėjo taiklumu: Benas Madgenas prametė tritaškį laisvas, J. Baronas nepataikė iš po krepšio. Šeimininkų laimei, kiek atšipo ir baskų ašmenys: taškų lenktynės palengva nurimo ir virto gynybinio stiliaus krepšiniu. Bet ir tokiomis sąlygomis Ispanijos komanda atrodė pranašesnė – po dviejų kėlinių Carleso Durano auklėtiniai jau buvo pavojingai nutolę 36:48.

Dvitaškius „Lietuvos rytas“ pirmoje rungtynių dalyje metė vos 36 proc. taiklumu (8/22).

Atnaujinti žaidimo po pertraukos numatytu laiku nepavyko. Jei sekmadienio LKL mačas su Kauno „Žalgiriu“ „Siemens“ arenoje vėlavo dėl laikmačio gedimo, šįsyk iš rikiuotės išėjo švieslentė. Padelsus apie dešimt minučių krepšininkams teko iš naujo pradėti apšilimą.

Į kovą komandos vėl stojo prabėgus dar dešimčiai minučių.

Bet net ir per dvigubai ilgesnę pertrauką vaizdas aikštėje smarkiai nepasikeitė. Svečiai per minutę pelnė 5 taškus be atsako ir privertė R. Kurtinaitį skubiai kviesti komandą pasitarimui. Po jo Lietuvos atstovai pagaliau suderino taikiklius: Mindaugas Lukauskis ir J. Baronas tolimų šūvių serija priartino vilniečius iki 9 taškų distancijos. Tačiau didžiausia „Lietuvos ryto“ problema niekur nedingo: R. Kurtinaičio ekipa ir toliau nepajėgė sulaikyti priešininkų priekinės linijos žaidėjų. Po trečio ketvirčio sostinės klubas atsiliko 59:74.

Lipti varžovams ant kulnų „Lietuvos rytas“ pradėjo, kai nustojo kliautis vien tritaškiais. Žaidimą arčiau krepšio išjudino Artūras Jomantas, o Bilbao komandos gretose pro šoną atkakliai švaistė A. Mumbru – lemiamą kėlinį lietuviai pradėjo spurtu 7:0. Skirtumas tarp komandų kurį laiką buvo įstrigęs ties 10 taškų riba, kol Marcas Carteris triuškinančiu dėjimu sukėlė audrą tribūnose – 72:79. Tas pats gynėjas po akimirkos pelnė dvitaškį su pražanga, ir šeimininkų viltys atgijo.

Likus 3 min. vilniečiai atsiliko 5 taškais, bet, nepaisant suaktyvėjusios jų gynybos, A. Hervelle ir A. Mumbru puolė šaltakraujiškai, nesuteikdami progų dar labiau įpūsti intrigą. Dvikovą „Lietuvos rytas“ pralaimėjo rezultatu 83:93.

„Lietuvos rytas“: Jimmy Baronas ir Loukas Mavrokefalidis – po 15, Robertas Carteris 12, Marcas Carteris 10, Mindaugas Lukauskis 9, Chrisas Krameris ir Travisas Petersonas – po 7, Artūras Jomantas 4, Benas Madgenas ir Martynas Echodas – po 2.

„Basket“: Dejanas Todorovičius 20, Axelis Hervelle 13, Mickellas Gladnessas 12, Pere Tomasas 11, Timas Kemptonas 10, Alexas Mumbru 9, Shane'as Hamminkas ir Ricardo Fischeris – po 4.

Prieš dvikovą buvo pagerbtas 2010 metais Anapilin išėjęs praeityje garsus Vilniaus „Statybos“ žaidėjas ir treneris Rimas Girskis. Lietuvos himną sugiedojo jo anūkė, atlikėja Justė Arlauskaitė-Jazzu.

Praėjusiame sezone „Lietuvos rytas“ iš Europos taurės varžybų pasitraukė po TOP-16 etapo, o Lietuvos krepšinio lygoje (LKL) tenkinosi bronza.

Bilbao klubas bando reabilituotis po dar liūdnesnio sezono. Baskai Europos taurės turnyrą pradėjo toje pačioje grupėje su „Lietuvos rytu“ ir netikėtai liko paskutiniai penkti. Tarpusavio rungtynėse komandos tuomet pasidalino po vieną pergalę. Ispanijos pirmenybėse „Basket“ užėmė dešimtą vietą ir taip pat nepateko į atkrintamąsias varžybas.

C grupėje dar žaidžia Berlyno ALBA (Vokietija), „Limoges CSP“ (Prancūzija), Krasnodaro „Lokomotiv“ (Rusija) ir Belgrado „Partizan“ (Serbija).

Keturios geriausios pogrupio ekipos iškops į TOP-16 etapą.

Kitas rungtynes „Lietuvos rytas“ po savaitės žais išvykoje su „Partizan“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (304)